La „Continental” nici usturoi nu s-a mâncat, nici cauciucul nu miroase

poluare continental

Fabrica de anvelope „Continental” continuă să rămână una dintre cele mai controversate investiţii din Timişoara. În ciuda locurilor de muncă înfiinţate şi a salariilor peste media altor companii, „Continental Automotive Product” nu are deloc o imagine pozitivă în rândul comunităţii timişorene.

CITEŞTE ŞI: Fiul Danei Războiu, la un pas de moarte. “L-am descoperit târziu”

Totul pleacă de la suspiciunile de poluare pe care le au tot mai mulţi timişoreni, îndeosebi cei care locuiesc în vecinătatea fabricii. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât „Continental” se află în apropierea a două spitale, unul de inimă şi altul de plămâni.

Pe lângă asta, amplasamentul fabricii a influenţat în sens negativ şi piaţa imobiliară din zonă, cumpărătorii fugind, culmea, de zona Pădurea Verde pentru că… e poluare.

Citeşte şi: ACCIDENT ÎNGROZITOR! Un șofer a intrat cu mașina în colegii săi de muncă, aflaţi în pauza de masă. O femeie a murit pe loc, iar alte cinci persoane au fost rănite

Fenomenul creat nu putea să nu trezească reacţii în plan instituţional. Fostul deputat Cătălin Tiuch vorbea despre o lege a mirosului industrial, iar primarul Nicolae Robu a avut repetate ieşiri publice legate de acest subiect, ameninţând chiar cu solicitarea de relocare a firmei.

Recent, Robu a avut o nouă intervenţie, în care concluziona, asemena multor timişoreni, că avem de-a face cu un lucru de neînţeles: pe de o parte, oamenii se plâng tot mai des de mirosul insuportabil din zonă, iar pe de alta, firma susţine cu dovezi că a montat filtre şi că nu există nici un pericol pentru sănătate.

Citeşte şi: DRAMĂ fără margini! Cine sunt tinerele care au pierit în accidentul din Italia. Ambele erau mame…

În aceste condiţii, nici primarul nu poate avea o poziţie tranşantă, deşi rămâne la convingerea că alegerea locaţiei de la Pădurea Verde pentru o fabrică de anvelope nu a fost o decizie inspirată.

În astfel de situaţii neclare, o lumină ar putea fi adusă de la Garda de Mediu, instituţia care verifică dacă firmele respectă normele ecologice. Conform verificărilor gărzii, s-a constatat că activitatea de la „Continental” este autorizată legal şi chiar s-au făcut investiţii de mediu, care s-au dovedit eficiente. Nu putem vorbi, în nici un caz, de poluare, ci cel mult de un disconfort olfactiv. Toate buletinele de analize prezentate nu au scos în evidenţă depăşiri ale limitelor admise privind calitatea aerului.

Citeşte şi: Plata concediilor medicale pentru mii de timişeni, în vacanţă de… patru ani

Dacă lumea se plânge din cauza mirosului, asta se datorează, susţin cei de la „Continental” în adresa înaintată către Garda de Mediu Timişoara, „întreţinerii preventive anuale a echipamentului şi a concentratorului”. Aşadar, putem dormi în linişte. Nu miroase a fi ceva în neregulă la „Continental”, e doar echipamentul de vină…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “La „Continental” nici usturoi nu s-a mâncat, nici cauciucul nu miroase

  1. Dacă nu era afectată Dumbrăvița nu interesa pe nimeni, fabrica Conțin cum este? Dar acolo nu contează stau doar prostii

  2. Fabrica de anvelope Continental trebuie relocata in afara orasului Timisoara. Judetul este mare. Nici un investitor nu o sa mai investeasca in partea aceea a orasului. Rusine primarului Ciuhandru ca a permis construirea fabricii in oras. Daca primarul Robu reuseste relocarea fabricii in afara orasului va fi mult si bine primarul orasului , v-a fi reales mereu. Doamne ajuta sa reuseasca sa scoata fabrica din oras.

  3. Aceasta fabrica extrem de nociva pentru mediu și sănătatea populației a câteva cartiere, este parte a unui concern german foarte potent financiar. Aceasta fabrica”Continental automotive” încă de la înființare a fost extrem de agresiva și chiar influenta , fiind adesea implicata în asa-zise sponsorizari pentru diverse campanii electorale ale anumitor partide politice cât și șefi de stat ( cazul Basescu). Aceasta fabrica a funcționat mai mulți ani „FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE MEDIU”, în cele din urma fiind obținută datorita generozității financiare pe care a dovedit-o in campania electorala a fostului sef de sta Basescu. Din acel moment , după ani de funcționare ilegala fără autorizație de mediu, exact a doua zi după anunțarea de către fostul șef de stat a candidaturii la președinție, aceasta fabrica (…O cangrena ptr acest oras) , a și primit ca prin minune autorizația de mediu necesara ptr funcționare. Implicata în multe scandaluri privind emiterea de noxe extrem de nocive atât ptr mediul înconjurător (aer, apa, vietati) cât și pentru sănătatea umana. La un moment dat sub anonimat, s-au făcut, potrivit unor surse din presa și ONG-uri, testări de către una sau chiar doua firme românești printre care și un institut din cadrul Politehnicii Timișoara, un studiu de măsurare a noxelor și emisiilor cu impact asupra mediului și sănătății umane. Rezultatul a fost extrem (…fără exagerare..) de îngrijorător, relevând emisii de noxe toxice , atenție intr-un procent de 300% peste mediaadmisa de standardele internaționale. Noxele sunt unele dintre cele mai toxice și anume COV-uri!!!! Bineînțeles ca la puterea și influenta lor economica au plătit și adus ptr a combate măsurătorile firmelor românești , doua firme străine (cu care au relații de colaborare!!!…l a căror masutatori bineînțeles ca, nu a rezultat nici un fel de noxe ci doar un „eventual DISCONFORT OLFACTIV”cică. …….ar mai fi multe de spus despre acești criminali pe care nu-I interesează altceva decât profitul nenorocit în dauna sănătății a mii de oameni…….!!!???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *