Plata concediilor medicale pentru mii de timişeni, în vacanţă de… patru ani. O mare companie din Timişoara nu mai răspunde de şase ani la adresele înaintate de CJAS

concediu medical

Foarte multe societăţi comerciale timişene se confruntă cu o problemă ce pare fără soluţionare. Este vorba despre decontarea concediilor medicale, situaţie în care se constată întârzieri uriaşe, spre disperarea angajatorilor, care nu îşi primesc banii sau intră în posesia lor după ani buni.

Fenomenul a fost discutat şi în cadrul Comisiei de dialog social de la Prefectura Timiş, unde sindicatele au solicitat reglementarea urgentă a situaţiei. Cifrele sunt extrem de concludente: aproape 30.000 de cereri se află în aşteptare, unele chiar de patru ani!

Sindicatele au acuzat conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş de incompetenţă, având temerea că interimatul prelungit de la şefia instituţiei ar putea fi una dintre cauze.

De cealaltă parte, reprezentanţii CJAS Timiş susţin că responsabilitatea aparţine angajatorilor, care, în multe cazuri, au completat în mod eronat documentele necesare: coduri greşite, diagnostice confundate, lipsa unor parafe etc. De asemenea, o serie de firme refuză comunicarea cu cei de la CJAS Timiş, pentru a putea clarifica lucrurile.

Spre exemplu, o mare firmă din Timişoara nu mai răpsunde de şase ani la adresele înaintate de instituţia de asigurări de sănătate! În aceste condiţii, susţin cei de la CJAS Timiş, este imposibil să se ajungă la zi cu plăţile, mai ales că, lunar, intră aproximativ 500 de dosare noi.

Totuşi, prefectul Mircea Băcală a declarat că a primit asigurări din partea reprezentanţilor CJAS Timiş că, în urma unui nou sistem pe care instituţia îl are deja în implementare, până în octombrie toate lucrurile vor fi actualizate şi nu va mai exista nici o restanţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Plata concediilor medicale pentru mii de timişeni, în vacanţă de… patru ani. O mare companie din Timişoara nu mai răspunde de şase ani la adresele înaintate de CJAS

  1. Vrajeala is rai platnici.eu trebuie sa primesc de 2 ani si 6 luni bani si am fost si in audienta.raspunsul a fost nu avem bani.gasesc tot felul de scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *