Juniorii de la ACS Poli Timişoara, campioni în Austria!

juniori poli

Grupa juniorilor polişti născuţi în anul 2008, aflată sub comanda antrenorului Robert Fruşa, a câştigat un turneuce s-a desfăşurat, recent, la Graz, în Austria.

Au participat opt echipe, repartizate în două grupe, apoi au avut loc semifinalele şi finala. În cel mai important meci al competiţiei, ACS Poli Timişoara 2008 s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa unei echipe locale, revenind după ce a fost condusă cu 0-1. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în faza grupelor, bănăţenii impunându-se cu 2-0.

Trupa lui Fruşa a fost singura reprezentantă a României la Graz, restul participantelor fiind grupări austriece. A fost treia ieşire a grupei 2008 de la ACS Poli, preluată în vara trecută de cunoscutul tehnician Robert Fruşa. Precentele participări la turnee în afara oraşului au fost la Cluj-Napoca şi la Sebeş.

Din lotul care a făcut deplasarea în Austria au făcut parte următorii jucători: Baeram, Barbu (portari), Dîrlea, Bologa, Boloş, Nicorici, Ozdemir, Miculescu, Matei, Tolcea, Buţu, Gulei şi Popa (jucători de câmp). Alexandru Olariu şi Darius Niculescu, şi ei jucători din generaţia 2008, nu au putut fi prezenţi din diferite motive la Graz. Acolo, Alexandru Buţu a ieşit golgheter.

„Vreau să le mulţumesc domnului Turloiu, de la Porto Bega, care a intermediat acest turneu, şi lui Mihai Negrean, fratele fostului fotbalist Sandu Negrean, care ne-a cazat în Austria şi ne-a mai perfectat două amicale cu echipe din zonă. A fost foarte bine din punct de vedere organizatoric. Pentru copii sunt foarte importante aceste turnee pentru că le creşte încrederea în sine.

În Austria sunt cluburi mult mai bine organizate, care ştiu ce vor. Este de neimaginat la ce nivel sunt bazele sportive de acolo. Şi am jucat pe bazele unor echipe din ligile cinci şi şase! Au fost meciuri bune în tot turneul. Cele două amicale au fost cu copii de la o generaţie mai mare, 2007. A fost o experienţă bună, măsurându-ne puterile cu echipe din afara ţării este spre binele copiilor.

Pe plan intern avem competiţii, este Interliga, organizată în colaborare cu federaţia, şi turneul de sală Memorialul <<Gheorghe Ene>>. Acum ne pregătim să mergem la un turneu la Cluj-Napoca. Acolo se ţin competiţii puternice, în iarnă am luat locul al doilea la ei. Va fi în perioada 26-28 mai. Generaţia 2008 este una bună în general, sunt patru-cinci echipe bune în oraş, nu poate fi decât de bun augur prezenţa a numeroşi jucători tineri care au perspective. De la fiecare club poţi remarca patru-cinci jucători cu reale calităţi”, ne-a declarat antrenorul Robert Fruşa.

Deplasarea juniorilor polişti a fost posibilă cu sprijinul colectivului de părinţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *