FOTO! ACCIDENT GROAZNIC în centrul Timişoarei. Doi bărbaţi AU MURIT după ce un zid s-a prăbuşit deasupra lor

O tragedie a avut loc, miercuri, în Timişoara, după ce zidul unei clădiri s-a prăbuşit peste muncitorii care lucrau la o construcţie, în curtea unui imobil situat pe Bulevardul 16 Decembrie, nr. 1.

Şase muncitori lucrau la plafonul construcţiei, iar la un moment dat un zid s-a prăbuşit. Doi dintre ei au fost prinşi sub dărâmături, iar viaţa lor nu a mai putut fi salvată.

Nu mai puţin de 20 de pompieri au intervenit pentru a scoate de sub dărâmături cadavrele celor doi.

„Misiunea a fost dificilă deoarece exista pericolul ca alte bucăţi de zid să se mai prăbuşească”, a declarat Bogdan Mutu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş.

Cele două victime sunt în vârstă de 32, respectiv, 49 de ani. Urmează să se stabilească dacă exista o autorizaţie de construire pentru acea lucrare.

Proprietarul imobilului a direcţionat anchetatorii spre avocat, nedorind să ofere vreo declaraţie.

„Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu aşa ceva nu am mai văzut. Să lucreze fără nici o regulă, fără nici o măsură de siguranţă, fără stâlpi de rezistenţă”, a declarat Pavel Kasai, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, aflat la faţa locului pentru verificări.

Se pare că muncitorii nu erau angajaţi cu forme legale. Unii dintre cei şase muncitori veneau la muncă din Variaş.

 

0 Comments

No Comment.