Salariile au fost mărite, dar posturile din administraţia publică locală rămân tot neatractive

S-au mărit salariile în administrația publică locală cu 20 la sută. Despre acest subiect, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, spune că guvernul le-a majorat fără însă să indice și să asigure și sursele de finanțare. Ca atare, efortul financiar suplimentar este pus pe bugetele locale.

Efectele acestor creșteri nu este însă cel așteptat, pentru că fenomenul posturilor vacante este la el acasă și în continuare în primării. Dăm două exemple, aflate la un sfert de oră de mers cu mașina unul de altul.

Citeşte şi: FOTO! ACCIDENT GROAZNIC în centrul Timişoarei. Doi bărbaţi AU MURIT după ce un plafon s-a prăbuşit deasupra lor

Astfel, la Lovrin, din cele 25 de posturi din organigrama primăriei, șapte nu sunt ocupate. Instituția duce, astfel, lipsă de secretar, dar sunt libere și alte posturi din compartimentele social, stare civilă și PSI.

La Primăria orașului Sânnicolau Mare, din cele 35 de posturi, vacante sunt tot vreo șapte sau opt, adică aproape 20 la sută. Edilul-șef de aici declară că situația se datorează faptului că nu vine nimeni să se angajeze în administrația publică locală, pe acești bani în continuare foarte puțini, iar cei care ar dori s-o facă fie nu corespund cerințelor acestor posturi din punct al calificării, fie sunt absolvenți lipsiți de experiența necesară ocupării lor.

Așadar, mărirea salariilor pentru funcționarii din primării este insuficientă pentru a face atractive din nou posturile din administrația publică locală.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns