ISJ Timiș are, în sfârșit, un sediu propriu

ISJ Timiș are, în sfârșit, un sediu propriu

ISJ Timiș are, în sfârșit, un sediu propriu

După ani de pribegie prin diferite locații, Inspectoratul Școlar Județean Timiș are, în sfârșit, un sediu propriu.

În 2019, instituția s-a mutat, cu chirie, într-o clădire a Administrației Bazinale de Apă Banat, de pe bulevardul Mihai Viteazu din Timișoara, după ce, anterior, a funcționat o lungă perioadă de timp în imobilul de pe C. D. Loga, spațiu locativ pentru care, de asemenea, a plătit o chirie de circa 13.000 de lei lunar.

La solicitarea conducerii ISJ Timiș, anul acesta, Ministerul Educației a obținut, cu sprijinul guvernului, o linie de creditare pentru achiziționarea unui imobil în Timișoara, în valoare de 16,3 milioane de lei.

Imobilul, proprietate privată, este situat în zona centrală a municipiului, pe strada Doctor Liviu Gabor nr. 1, Inspectoratul Școlar Județean Timiș urmând să intre în posesia de fapt a acestuia în jurul datei de 1 aprilie 2023.

”Prin semnarea contractului de astăzi (27 decembrie – n.r.), există o marjă de trei luni până la eliberarea spațiului. Mai sunt și câteva lucrări care trebuie efectuate la subsolul clădirii, negociate prin contractul de vânzare-cumpărare.

CITEȘTE ȘI: Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat guvernului 3.000.000 de euro pentru cumpărarea unui imobil

Până la 31 martie 2023, noi ar trebui să fim în acel sediu, astfel încât cu data de 1 aprilie 2023 să putem funcționa totalmente în imobilul de pe Liviu Gabor nr. 1”, a afirmat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al ISJ Timiș.

Inspectoratul Școlar General Timiș deține, prin Ministerul Educației, și spațiul în care a funcționat, cu ani în urmă, fostul Grup Școlar Agricol ”Iulian Drăcea”, de pe Calea Aradului”, dezafectat, acum.

”Fostul liceu agricol care este, prin hotărâre de guvern, în patrimoniul Ministerului Educației, rămâne, deocamdată, în patrimoniul dumnealor.

Am purtat discuții cu Primăria Timișoara, conștienți că acea clădire ar putea să revină în circuitul unităților de învățământ de masă, lucru pe care ni-l și dorim.

Pentru noi ar fi fost o cheltuială foarte mare și un proiect destul de greu de realizat pentru partea de reparații, ca să ne mutăm acolo.

În acest moment, a fost mult mai avantajos pentru inspectoratul școlar să identificăm o clădire în care să putem funcționa”, a explicat Aura Danielescu.

Imobilul fostului liceu agricol de pe Calea Aradului ar putea găzdui, de asemenea, și activitatea Palatului Copiilor, este de părere inspectorul școlar general al ISJ Timiș:

”Suntem singurii din țară, din cele 42 de județe, care nu am avut sediu la ISJ, nu am avut sediu la Casa Corpului Didactic și nici pentru Palatul Copiilor.

Dacă nu se va găsi o soluție pentru Palatul Copiilor, putem avea în vedere acea clădire pe care o avem de la liceul agricol.

Dar, totuși, ne-am dori ca, împreună cu Primăria Timișoara, să identificăm o soluție astfel încât să ducem Palatul Copiilor într-o altă zonă a municipiului Timișoara și să dăm acea clădire (fostul liceu agricol – n.r.) autorităților locale. În acea zonă nu avem nicio unitate de învățământ.

Sunt doar două, în apropiere – Școala Gimnazială nr. 7 din Calea Lipovei și Școala Gimnazială nr. 24 din zona Circumvalațiunii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *