Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat guvernului 3.000.000 de euro pentru cumpărarea unui imobil

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat guvernului 3.000.000 de euro pentru cumpărarea unui imobil

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat guvernului 3.000.000 de euro pentru cumpărarea unui imobil

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a solicitat Ministerului Educației cumpărarea unui imobil în care să își desfășoare activitatea, împreună cu Casa Corpului Didactic.

Pentru aceasta, Guvernul României a pus în dezbatere publică (pe data de 9 noiembrie 2022) proiectul de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educației cu suma de 16.326.000 lei, din fondul de rezervă bugetară, în vederea achiziționării imobilului vizat, situat în Timișoara, pe strada Doctor Liviu Gabor la nr. 1.

În prezent, activitatea ISJ Timiș se desfășoară într-un spațiu al Administrației Bazinale de Apă Banat, pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 32, pentru care plătește o chirie lunară de peste 30.000 de lei, iar Casa Corpului Didactic funcționează în căminul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”.

CITEȘTE ȘI: Timișean agresat de doi bărbați care s-au oferit să-i monteze burlanele la casă

Imobilul solicitat de ISJ Timiș este proprietate privată, fiind compus din două corpuri de clădire și teren, în suprafață totală de aproximativ 2.900 mp.

Clădirea datează din anul 1927 și, deși au fost efectate mai multe lucrări de consolidare, are nevoie de alte măsuri de intervenție.

Cele două corpuri de clădire au un risc seismic RsIII (din care fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării limită ultime, care poate pune în pericol siguranţa utilizatorilor).

Valoarea de piață a imobilului, stabilită de un evaluator autorizat, se ridică la 3.304.000 euro, respectiv 16.133.800 lei.

Ministerul Educației deține în Timișoara clădirea fostului liceu agricol din zona Calea Aradului.

Obiectivul a făcut subiectul mai multor discuții derulate de-a lungul timpului între inspectorat și primărie, în vederea realizării unui schimb de imobile, administrația locală urmând să pună la dispoziția inspectoratului școlar o altă clădire în care acesta să-și poată desfășura activitatea. Schimbul nu s-a mai realizat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *