Iohannis anunță noi restricții: Se închid toate școlile, circulația restricționată noaptea, magazinele închise după ora 21.00, începând de luni

Toate școlile din România vor trece în online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00.

Măsurile au fost anunțate joi seară de președintele Klaus Iohannis, care prezidează ședința de guvern și vor intra în vigoare de luni.

CITEȘTE ȘI: Dacă puteţi, ajutaţi! O asistentă medicală, infectată cu Covid-19, are nevoie de plasmă de la cei vindecaţi

Șeful statului a spus că sunt necesare măsuri „mai ferme” pentru a controla extinderea pandemiei, conform hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Un câine vagabond a vandalizat mașina unui timișorean. Video

„Suntem pe buna dreptate, cu totii, ingrijorati. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut si azi multi, prea multi, care au decedat, si trebuie sa fim foarte realisti. Sunt necesare masuri ferme, masuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente.

CITEȘTE ȘI: Rafila: Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze, secţiile ATI riscă să fie blocate

Sunt necesare masuri in plan national precum scolile sa treaca toate in online, angajatii si din public si din privat sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21.00, circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata, petrecerile publice si private interzice, targurile si pietele trebuie inchise, portul mastii trebuie sa devina obligatoriu peste tot in tara in toate locurile publice indiferent daca este in interior si exterior, iar firmele si autoritatile trebuie sa isi decaleze programul de functionare astfel incat transportul public sa functioneze cu o incarcatura mai mica si permitand astfel distantarea suficienta”, a spus Klaus Iohannis.

4 Comments
Erika 06/11/2020
O alegere inteleapta pentru noapte.
ghita 05/11/2020
idiotule , toate scolile sunt inchise deja,de doua saptamani
F 05/11/2020
Bullshit