Rafila: Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze, secţiile ATI riscă să fie blocate

Rafila propune renunțarea la mască în exterior și la certificatul Covid

Rafila: Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze, secţiile ATI riscă să fie blocate.

Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important, spune medicul Alexandru Rafila în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19. Acesta a avertizat că în decembrie se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, conform stiripesurse.ro.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, spune Alexandru Rafila.

CITEŞTE ŞI: Medic: Dintr-o criză sanitară, vom ajunge într-una umanitară, când pacienții cu alte boli nu vor mai avea loc în spitale

El spune că funcționarea sistemului de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, „lasă de dorit”.

„Nu există practic o coordonare a direcțiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice și să poată identifice și să testeze contacții acestor persoane. Dacă nu reușim acest lucru, atunci infecția va continua să circule în comunitate”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

„Nu vor mai fi locuri în spitale. Cazurile uşoare vor deveni cazuri grave nefiind tratate, cazurile grave vor deveni cazuri critice. O să explodeze mortalitatea, se va dubla, se va tripla”, a mai afirmat Rafila.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Rafila: Se poate ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, mortalitatea să explodeze, secţiile ATI riscă să fie blocate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *