Iohannis, pledoarie pentru alegeri: Democrația nu poate fi pusă în paranteză, trebuie garantată prin alegeri libere. Ce exemplu mai bun decât SUA?

iohannis 17

Președintele Klaus Iohannis exclude, în acest moment, amânarea alegerilor parlamentare programate pe 6 decembrie, dând exemplul Statelor Unite unde oamenii au votat duminică. Șeful statului a pledat din nou, joi, pentru respectarea calendarului electoral, într-o declarație la începutul ședinței de Guvern pe care a prezidat-o și în care a anunțat noile restricții care vor fi impuse în România, începând de luni, conform hotnews.ro.

„Există multe discuții despre oportunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA? Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegerile pe timp de criză.

CITEȘTE ȘI: Iohannis anunță noi restricții: Se închid toate școlile, circulația restricționată noaptea, magazinele închise după ora 21.00, începând de luni

În SUA alegerile au avut loc în condițiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi pe zi și totuși alegerile s-au organizat. Și au avut o prezență record. Ați văzut lume multă la alegeri, disciplinați, la distanță, toți cu mască, au fost și au ales. Să ne amintim cum în SUA s-au organizat alegeri în noiembrie 1944 în plin război. Așa fac națiunile puternice și națiunea română e o națiune puternică”, a spus șeful statului.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul e pregătit să organizeze alegerile astfel încât riscul de contaminare „să fie egal cu zero”.

„Celor care bat toba cu amânarea alegerilor, le reamintesc că duminică au fost alegeri în România – s-a votat pentru președintele R. Moldova”, a mai spus el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Iohannis, pledoarie pentru alegeri: Democrația nu poate fi pusă în paranteză, trebuie garantată prin alegeri libere. Ce exemplu mai bun decât SUA?

  1. nu mai spune, pentru a va justifica bataia de joc pe care o suporta poporul faceti alegeri.gunoaie sunteti nemernicilor

  2. Sa fie organizate in fiecare zi ” Alegeri „incat Ludo,Orban sa-si manifeste spiritul organizatoric de lupta impotriva Covid si sa reduca la Zero riscul de imbolnaviri iar presdintele johannis va avea prilejul sa preamareasca Spiritul democratic American ,Evident nu concludent in aceste furtunoase si contestabile Alegeri Americane ori Trump ori Bidon ca amandoi nu pot fi’ simultan’ eventual alternativ ,tot capitalu’vorbeste ,iar vinovat va fi in ambele situatii se pare Putin,mai mare rusine!

  3. mai nea caisa , cum sa fie egal cu zero riscul de contaminare in data de 6 dec 2020? nu tu spui in acelasi timp ca tara e plina de covid?

  4. Nu vă supărați, ăsta e tîmpit din naștere sau a făcut vreo școală specială ca să ajungă așa ? Cît de prost să fii ca să spui că în SUA s-au organizat alegeri în noiembrie 1944 în plin război ? Păi dom profesor, în cazul în care nu știați, războiul se desfășura în Europa, în America era pace bine mersi. Dacă îmi aduc eu bine aminte, ei nu au mai avut război în America din 1865 de la războiul de secesiune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *