Investiţii de milioane de lei într-o comună timișeană

Investiţii de milioane de lei într-o comună timișeană: cămin cultural, grădiniță și dispensar

Investiţii de milioane de lei într-o comună timișeană. Administrația comunei Lenauheim a semnat, în doar zece zile, trei contracte de reabilitare a unor obiective publice, în valoare totală de 4.732.245,86 de lei.

Cămin cultural Bulgăruş

Astfel, a fost semnat contractul de lucrări pentru proiectul ”Modernizare și dotare cămin cultural, localitatea Bulgăruș, comuna Lenauheim, județul Timiș”.

Durata contractului este de 16 luni, urmând a fi executate lucrări de intervenții (consolidări) la structura de rezistență, finisaje interioare și exterioare, instalații electrice, sanitare și încălzire, schimbare acoperitoare, etc.

Grădiniţa din Grabaţ

Alt contract de lucrări semnat în ultimele zile vizează proiectul ”Reabilitare Grădiniță P.N. în localitatea Grabaț, Comuna Lenauheim, județul Timiș” (foto), finanțat prin PNDL. Durata contractului este de 12 luni, iar suprafața construită a obiectivului de reabilitat este de 714.60 mp, la care vor fi executate lucrări de intervenții (consolidări) la structura de rezistență, finisaje interioare și exterioare, instalații electrice, sanitare și încălzire, schimbare acoperitoare, etc.

Dispensarul din Lenauheim

Un alt obiectiv care va fi reabilitat este vizat de contractul de lucrări pentru proiectul ”Lucrări de reabilitare și modernizare dispensar în localitatea Lenauheim, comuna Lenauheim, județul Timiș”, finanțat prin PNDL. Durata contractului este de opt luni – execuție și 36 de luni – garanție.

Vor fi executate lucrări de reparații la clădirea existentă, recompartimentarea spațiului interior, reabilitare termică, înlocuirea instalațiilor electrice, înlocuirea instalațiilor sanitare și termice, remodelare trepte acces și terasă, accesibilizare pentru nevoile persoanelor cu dizabilități, amenajări exterioare și împrejmuiri.

După semnarea contractelor cu firmele câștigătoare, urmează predarea amplasamentului, realizarea proiectului tehnic, angajarea unui diriginte de șantier și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

CITEŞTE ŞI: Cum sunt încurajați austriecii să renunțe la mașină și să circule cu transportul public

”În cazul dispensarului medical de la Lenauheim, am amenajat un spațiu în căminul cultural – recent renovat – l-am compartimentat corespunzător solicitărilor de la Direcția de Sănătate Publică și aici vom muta medicul din localitate, până la finalizarea reabilitării clădirii.

În ceea ce privește grădinița din Grabaț, am început deja lucrările de igienizare și amenajare a unor săli de clasă neutilizate de la şcoala din Grabaț, unde vom muta activitatea grădiniței pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare”, a precizat Ilie Suciu, primarul comunei Lenauheim.

Primăria Lenauheim are în derulare în această perioadă 10 contracte de finanțare pe fonduri europene în valoare de peste 10 milioane de euro, proiecte aflate în diverse stadii, de la licitație până la realizarea lucrărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns