Marin Popescu: „Dorim să promovăm sportul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din Timiş”

Marin Popescu: "Dorim să promovăm padelul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din Timiş"

Inspectoratul Școlar Județean Timiș va organiza, pe parcursul anului școlar următor, Campionatul liceelor la padel, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Padel Timișoara și site-ul stiripentrucopii. Pentru a se familiariza cu acest sport relativ nou în România, liceenii înscriși în unitățile de învățământ din Timiș sunt invitați să se înscrie la antrenamentele găzduite, gratuit, de Padel Center, ulterior urmând să participe la competițiile organizate între liceele din rețeaua școlară județ.

Primele antrenamente

Primele antrenamente de padel încep în acest sfârșit de săptămână, la baza sportivă a asociației, situată în zona Cora (Dumbrăvița, strada Praga nr.6) și vor continua pe toată durata anului școlar.

Vineri, 20 august, și sâmbătă, 21 august, liceenii îl vor putea cunoaște pe antrenorul spaniol Rafael Eduardo Moreno de la Torre, care va veni la Timișoara pentru a susține două zile de antrenamente pentru aceștia, dar și pentru cei care vor să descopere acest sport nou.

Înscrierile pentru evenimentul care va avea loc în acest sfârșit de săptămână se pot face telefonic la numărul 0786450073 sau pe rețelele sociale ale bazei sportive Padel Center Timișoara. De asemenea, în perioada 24-26 septembrie, liceenii vor avea ocazia să îl întâlnească și pe vicecampionul mondial Dante Luchetti, care va veni la Timișoara, la invitația Asociației Club Sportiv Padel.

”Și eu practic acest sport, deși nu atât de des pe cât mi-aș dori. Tinerii din România practică foarte puțin sport, în general. Poate băieții joacă mai mult fotbal, dar fetele practică mai puțin. Padel este un sport care se potrivește și pentru băieți și pentru fete.

Sperăm ca acest parteneriat încheiat cu inspectoratul școlar va promova în rândul tinerilor nu doar padelul, ci sportul în general, mișcarea sănătoasă. Sportul este necesar pentru viața noastră și chiar ne dorim să promovăm activitatea fizică în cadrul tinerilor. În Spania, padel este, după fotbal, cel mai cunoscut și mai practicat sport. Este un sport care câștigă teren în tot mai multe țări.

CITEŞTE ŞI: Teodora Meluță, de două ori cea mai bună fotbalistă a României, va juca la Poli Timișoara

În Spania, a început să fie practicat din 1974, dar, începând cu anul 2000, s-a dezvoltat cu o viteză incredibilă. Nu este un sport olimpic, dar credem că va deveni”, a declarat consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Viñals Ariño, care este și vicepreședintele Asociației Club Sportiv Padel.

Ce este padelul şi cum se joacă

Padel este un sport care îmbină elemente din tenis și squash. Se joacă în echipe de câte doi jucători, cu rachete asemănătoare celor de tenis, și presupune o interacțiune a mingilor inclusiv cu pereții din sticlă care înconjoară terenul. În România, padelul este un sport nou, dar el are o vechime de peste 50 de ani. A apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa omului de afaceri Enrique Corcuera.

” Dorim să promovăm sportul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din județul Timiș. Nu numai că îi invităm pe liceeni să descopere acest sport nou, padel, ci le dăm șansa să se implice într-o competiție sportivă la finalul căreia pot câștiga premii substanțiale. Vom continua cu astfel de campionate sportive la nivelul județului, pe cele câteva componente pe care le avem ca infrastructură sportivă – baschet, fotbal, handbal.

Aș vrea să creăm o emulație din perspectiva participării elevilor la astfel de evenimente. Sportul nu este promovat foarte mult la nivelul învățământului preuniversitar și acest lucru se observă”, a subliniat inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns