
Șapte focare de COVID-19 confirmate în Caraş-Severin şi foarte puţine vaccinuri administrate. Afirmația aparține reprezentanților DSP Caraș-Severin.
„Continuă să crească numărul cazurilor infectate cu SARS Cov 2 în Caraş-Severin”, afirmă aceștia.
Trei focare noi, două în Reşiţa şi unul în Anina au fost confirmate în ultimele 24 de ore de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică. Alte focare mai sunt în Buchin, Valea Timişului şi la Lupac.
CITEȘTE ȘI: Marin Popescu: „Dorim să promovăm padelul la cel mai înalt nivel în rândul elevilor din Timiş”
Toate persoanele care au intrat în contact cu aceste focare au fost izolate la domiciliu şi sunt atent supravegheate de autorităţi.
Cea mai mare incidenţă se înregistrează la Buchin, 8 cazuri raportate având o incidenţă de 3,95 la mia de locuitori. A crescut incidenţa şi în localităţile Brebu Lupac şi Zorlenţu Mare. Probleme sunt şi în municipiul Reşiţa, în ultimele 14 zile au fost 10 cazuri confirmate cu noul coronavirus.
Autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze, deoarece imunizarea rămâne cea mai bună metodă de protecţie. Din păcate nici la acest capitol nu stăm bine.
Aproape 300 de vaccinuri
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Caraş-Severin, s-a administrat un număr total de 296 de vaccinuri. Un număr mic, având în vedere că rata de imunizare la nivel de judeţ cu greu depăşeşte 25%.
Vaccinurile anti COVID-19 pot preveni infectia prin declanşarea răspunsului imun al organismului, odată ce acesta întâlneşte virusul, astfel încât să-l recunoască şi să lupte împotriva lui.
Majoritatea cercetărilor privind vaccinurile anti COVID-19 implică generarea de răspunsuri imune. Răspunsurile sunt la toate sau la o parte din componentele unei proteine (proteina spike sau proteina S) care este unică pentru virusul care cauzează COVID-19.
Astfel, dacă o persoană vaccinată este ulterior expusă infecției cu noul coronavirus, sistemul imunitar recunoaşte virusul. Și pentru că este deja pregătit să atace virusul, oferă protecţie împotriva infectiei COVID-19.