Inundații în mai multe localități din Caraș-Severin. Culturi distruse şi animale înecate

Pompierii de la ISU Semenic au intervenit, miercuri, în mai multe localități cărășene inundate.

„La această oră, sunt înregistrate atingeri și depășiri ale cotelor de atenție pe râurile și pârâurile: Goleț, Bistra, Rusca, Pogăniș, Valea Mare, Bîrzava, Caraș, Gîrliște, Miniș, iar pe raza localității Turnu Ruieni, s-a înregistrat depășirea cotei de inundație a râului Sebeș. De asemenea, s-au înregistrat, până la această oră, câteva situații pentru gestionarea cărora au fost solicitați pompierii militar cărășeni, în localitățile Prisaca, Oțelu Roșu, Caransebeș, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș”, ne-a informat Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Conform datelor primite, în municipiul Caransebeș a fost inundată strada Pinilor, unde, până la sosirea forțelor de intervenție, localnicii s-au mobilizat și au acționat pentru curățarea șanțurilor, sprijinind evacuarea normală și reușind astfel, să împiedice pătrunderea apei în gospodării, scrie argument-cs.ro.

„În localitățile Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivnițe, iar în Oțelu Roșu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere.

În localitatea Prisaca, a fost inundată o curte și grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. Au murit aproximativ 140 pui de găină și au fost afectate peste 2000 mp de culturi și răsaduri. În continuare se monitorizează situația din teren, forțele inspectoratului nostru fiind pregătite să intervină în sprijinul comunităților afectate”, a mai spus Tocmelea.

Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABA Banat) monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

Foto: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns