Un popicar din Buziaş a reprezentat România la turnee de calificare la Campionatul European

La două din cele şase turnee de calificare la europeanul de popice a participat Aurel Dehelean, sportiv legitimat la Phoenix Buziaş.

El nu a reuşit să acceadă în elita continentală, dar a lăsat o impresie frumoasă de fiecare dată. Cel mai aproape de zona primelor patru locuri, care asigură „biletele” pentru Campionatul European, a fost la Oroszlany, în Ungaria, unde s-a clasat pe poziţia a noua din 67 de participanţi.

„Acolo am greşit eu, puteam să mă calific în finală”, ne-a spus Aurel Dehelean.

Cea mai frumoasă experienţă a trăit-o însă la Erfurt, în Germania. A încheiat competiţia pe locul al 49-lea din 104 popicari de pe întregul continent, iar ce a văzut acolo l-a impresionat.

„Cel mai frumos a fost la Erfurt, unde m-am situat pe poziţia a 49-a, o clasare foarte bună ţinând cont de pregătirea pe care o am şi de vârsta mea – 69 de ani. La turneul din Germania au participat sportivi foarte bine pregătiţi. Nu ne putem compara cu ei, nu avem condiţiile lor de pregătire. A fost o bucurie să reprezint România la calificările pentru Campionatul European. Au fost şase competiţii şi s-au calificat primii patru de la fiecare turneu”, ne-a precizat Aurel Dehelean.

De vineri până duminică, popicarii de la Phoenix Buziaş vor încerca să prindă podiumul la finala Cupei României.

Cei nouă timişeni care calificaţi la această întrecere sunt Aurel Dehelean, Beni Dehelean, Radu Haţegan, Francisc Ujhely, Vasile Lupulescu, Emilia Păcurariu, Emilia Ebel, Doina Westermann şi Aurel Coning.

Categoriile de vârstă după care vor fi repartizaţi în concurs sunt până la 60 de ani şi peste 60 de ani.

Apoi, între 17 şi 19 mai, ei vor participa la Cupa Iaşiului.

O problemă nerezolvată dar cu perspectiva unei soluţionări în viitorul apropiat este cea a sălii de antrenament.

Pentru a se pregăti în vederea participării la competiţii, popicarii din Buziaş se deplasează sute de kilometri.

„Ne-am pregătit la Szeged şi la Hunedoara. Avem prosimiuni de la primărie că ni se va face o sală cu patru piste în care să ne pregătim”, ne-a mai spus Aurel Dehelean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.