Într-o comună din Timiş se încheie etapa marilor investiții

Rând pe rând, localitățile rurale își finalizează investițiile de infrastructură stradală și lucrările la gospodăria subterană de utilități.

Printre recent intratele în această panoplie a entităților care au făcut acest pas uriaș în materie de standarde urbane se află și Periamul.

CITEŞTE ŞI: Carnagiu pe un drum naţional. Patru persoane au murit pe loc, alte trei au fost rănite. A fost activat planul roşu de intervenţie

Comuna de la Mureș a încheiat două proiecte mari de dezvoltare, respectiv introducerea canalizării și asfaltarea străzilor.

Faza în care se află cele două obiective este recepția la încheierea lucrărilor. Prin importanța lor pentru comunitate, atât canalizarea, cât și modernizarea stradală reprezintă cel mai însemnat progres făcut vreodată în materie de urbanizare.

Cele două, alături de sistemul centralizat de alimentare cu apă și de rețeaua de gaz metan, dezvoltate anterior, creează condiții de trai în acest perimetru rural, similare cu cele din mediul urban.

Ambele proiecte au debutat prin demersuri făcute în 2012. De atunci și până acum s-au desfășurat diverse activități specifice oricărei investiții publice.

Lucrările propriu-zise, însă, s-au desfășurat în ultimii doi ani. Ele au vizat modernizarea a 23 de kilometri de străzi, respectiv asfaltări de carosabil, alei pietonale, podețe, accesuri în gospodării și realizarea unui sistem de canalizare întins pe 17 kilometri, având stație de epurare a apelor menajere proprie.

Corelate cu alte lucrări, inclusiv cu cele de amenajare peisagistică, Periamul având un frumos parc care cuprinde o zonă generoasă din centrul localității, rezultatul reprezintă transformarea acestei localități bănățene într-un spațiu demn de aerul european pe care îl respiră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns