Îngrijirile la domiciliu, în grafic

dumitrascu 1

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a aprobat toate cele 134 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu, depuse de la începutul anului şi până în prezent la sediul instituţiei.

Bugetul destinat acestui domeniu de asistenţă medicală, pentru perioada ianuarie-aprilie 2019, este de aproximativ 257.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Am aflat cine este „Sweet Bunny”, fosta secretară de la Universitatea Politehnica din Timişoara care filmează clipuri pentru adulţi (foto)

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în luna ianuarie, respetiv 72 de cereri.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat un număr de 197 de solicitări de îngrijiri medicale la domiciliu.

Pentru ca o persoană asigurată să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu, urmare a recomandării medicului, sunt necesare următoarele documente: recomandare în original de la medic, cerere şi declaraţie-tip completate şi copie după cartea de identitate a pacientului.

Prezentarea recomandării la casa de asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I si II, soţ/soţie, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentatnt legal al asiguratului.

”Foarte important pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligaţia să o transmită CJAS cu semnătură electronică, în ziua în care a făcut această recomandare.

Aceasta este necesara pentru a certifica numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asiguraţi.” a declarat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general al CJAS Timiş. În contract cu CJAS Timiş sunt cinci furnizori de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *