Incident pe Dunăre. Patru migranți în pericol de înec, salvați de polițiștii de frontieră

Incident pe Dunăre. Patru migranți în pericol de înec, salvați de polițiștii de frontieră

Patru migranți, în pericol de înec, au fost salvați de polițiștii de frontieră. Bărbații din Siria, Turcia și Irak au fost văzuți plutind pe Dunăre cu ajutorul unor colaci de salvare. Incidentul a avut loc în timp ce zona era vizată de o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile și a doi colaci din plastic.

„În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcațiunii MAI 4102 de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcția km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcațiune gonflabila de mici dimensiuni în care se aflau două persoane și alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceștia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec. Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulţi a fost adus în siguranță la mal si condus la sediul sectorului pentru verificări”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru bărbați sunt cetăţeni din Siria, Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

Sursa: Mediafax

Foto: Poliția de Frontieră


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *