Pericol de inundații în zona de vest a țării!

Anunţ de la hidrologi: Cod portocaliu de inundații în două judeţe din vestul ţării

Este pericol de inundații în bazinele hidrografice Bega și Timiș, iar specialiștii au redactat o atenționare pentru fenomene imediate. Avertizarea de tipul cod galben de inundații este valabilă de sâmbătă, la ora 20.10 până duminică.

Hidrologii spun că este posibil să se producă scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt afectate râurile mici din bazinele hidrografice Bega, bazinul superior, și Timiș, afluenții aferenți sectorului aval Caransebeș și amonte Lugoj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul Nădrag.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Italia! Variantele Delta și Kappa se răspândesc rapid

De asemenea, este pericol de inundații în județul Hunedoara, iar hidrologii au emis cod portocaliu. Ei vorbesc despre scurgeri importante pe versanţi, torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite cu posibile depășiri ale cotelor de inundații.

Sunt vizate râurile din bazinul hidrografic Râul Galben. Este vorba despre bazinul superior și cel mijlociu din râul Galben, un afluent al râului Strei.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul Răchitova.

Sursa: Mediafax

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns