Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Din data de 4 martie începe înscrierea în clasa pregătitoare. În județul Timiș sunt disponibile peste 6.000 de locuri. Se pot înscrie în clasa ”zero” copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2019, inclusiv.

CITEȘTE ȘI: Femeia ucisă cu 18 lovituri de cuțit, sub ochii copilului, ceruse ordin de protecţie împotriva bărbatului

În Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2019-2020, 6.150 de locuri în clasa zero, fiind propuse 279 de clase.

Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie, iar în această situaţie, copilul este înscris automat.

În cazul în care se dorește înscrierea la o altă şcoala decât cea de circumscripţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

CITEȘTE ȘI: Gospodar fără pereche: un primar din Timiș dărâmă ce-a renovat fostul edil – Foto/Video

Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online, dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea cererii.

Completarea și depunerea cererilor va avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Prima etapă se desfășoară între 4 și 22 martie, de luni până vineri, între orele 8 – 18. În 29 martie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă.

A doua etapă are loc între 2 și 8 aprilie. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nici o unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.

În 11 aprilie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă. La solicitarea părinţilor, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea se efectuează în perioada 26 februarie – 20 martie 2019. de către personalul de specialitate al CJRAE, personal de specialitate din alte instituţii/unităţi, precum şi de medici şcolari sau medici de familie, acolo unde este necesar.

0 Comments

No Comment.