Incendii și accidente, intervenții de urgență ale pompierilor arădeni

pompieri arad 2

În weekend subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Vasile Goldiș” din județul Arad au participat la 57 de intervenții.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo de vreme severă imediată. Cod galben în Timiș și în alte 23 de judeţe

Printre acestea, trei incendii care au cuprins locuințele unor arădeni și care au fost stinse înainte de a se solda cu pagube materiale importante.

Unul dintre cele mai grave incidente de acest fel s-a produs în localitatea Grăniceri. Acolo a luat foc o clădire în care se aflau un magazin și mai multe locuințe. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției, de aproximativ 600 mp, cu etaj si mansardă, și se propaga la o parte a acoperișului. „După aproximativ o oră de intervenție, incendiul a fost localizat in limitele găsite. Incendiul a fost stins după trei ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, datorita prezenței din abundenta a materialelor combustibil în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe usor inflamabile. Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri”, au precizat reprezentanții ISU Arad.

În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa și aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire. Cauza probabilă a incendiului ” coș, canal sau burlan de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”.

Pompierii au intervenit și în cazul unor accidente, unde era necesară acordarea asistenței medicale de urgență dar au avut și misiuni legate de asigurarea ordinii la evenimente publice de amploare.

Prin intermediul Compartimentului Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat au fost recepționate si transmise către administrațiile publice locale 12 mesaje ”cod galben” de ceață și fenomene asociate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns