O țară vecină a găsit soluția de a-i prinde la fix pe șoferii indisciplinați. Atenție mare dacă treceți granița de vest

politie ungaria

Atenție șoferi, dacă ajungeți cu mașina prin Ungaria. Poliția din țara vecină a anuțat că extinde controalele cu mașini civile în toată Ungaria, după ce a constatat că șoferii indisciplinați pot fi depistați mai ușor în acest mod.

CITEȘTE ȘI: Incendii și accidente, intervenții de urgență ale pompierilor arădeni

Declarația a fost făcută decătre şeful departamentului de prevenire a accidentelor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei din Ungaria, într-o emisiune a televiziunii publice de ştiri M1, anunță agenția de presă din Ungaria, MTI.

Lt. col. Zsolt Berzai a justificat extinderea în toată Ungaria a controlului cu mașini civile prin faptul că şoferii se abţin de la încălcarea regulilor dacă văd o maşină a poliţiei, de aceea contravenienţii pot fi mai uşor depistaţi folosind mașini fără semnalmente.

Oficialul ungar a reamintit că poliţia a luat măsuri în 240 de cazuri, numai în cadrul controalelor cu maşini civile efectuate în decembrie în Budapesta.

Cele mai multe motive pentru care șoferii au fost amendați sunt utilizarea benzii rezervate autobuzelor, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, încălcarea regulii circulaţie în sens obligatoriu, iar dacă traficul se congestionează pe autostradă, şoferii preferă să folosească banda de oprire. 

În Ungaria, problema nu este necunoaşterea regulilor de circulaţie, ci corectitudinea în circulaţie, respectul faţă de ceilalţi participanţi la trafic, recunoaşterea egalităţii tuturor, incluzând bicicliştii şi pietonii, a subliniat Zsolt Berzai, precizând că este nevoie de o schimbare de mentalitate, deoarece nu se poate vorbi despre siguranţa în trafic fără o cultură a circulaţiei rutiere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns