În Timiș, sunt copii care învață prin… pachete educaționale

În Timiș, sunt copii care învață prin... pachete educaționale

Mai mult de un sfert dintre elevii din Timiș nu pot desfășura activități didactice față în față din cauza procentului de vaccinare de sub 60% în rândul personalului angajat din unitățile de învățământ în care sunt înscriși. Cea mai mare parte urmează cursuri în sistem online, însă sunt și copii care, din cauza conexiunii slabe la internet sau chiar a inexistenței rețelei în locuințe, nu pot participa la ore în acest format.

Acești elevi primesc, conform afirmațiilor inspectorului școlar general Marin Popescu, pachete educaționale, constând în diverse sarcini didactice de lucru. Sunt cam aceeași copii care, în urmă cu doi ani, la începutul pandemiei, învățau în același mod.

”Inspectoratul școlar a început un audit la nivelul întregii structuri informatice a județului Timiș din unitățile de învățământ. Asta înseamnă că vom scana tot județul. Durează, pentru că vom lua fiecare unitate din cele 598 în care are loc proces didactic dintr-o perspectivă a ceea ce înseamnă echipamente informatice la nivelul unităților de învățământ, la nivelul elevilor, profesorilor, conexiunile la internet, soft-urile care există la nivelul unităților de învățământ.

O astfel de scanare ne permite o intervenție atât dintr-o perspectivă a eventualelor finanțări care există din partea ministerului sau guvernului, a eventualelor finanțări pe proiecte europene, a eventualelor intervenții din zona privată sau chiar a autorităților publice locale. (…) Problema internetului n-a fost rezolvată în totalitate – cu toate intervențiile și sprijinul Serviciului de Informații Speciale Timiș -, chiar dacă am reușit, la nivelul unităților de învățământ, să acoperim necesarul de trafic și de internet.

CITEȘTE ȘI: ISJ Timiș a publicat lista cu situațiile-problemă pentru proba de interviu a candidaților la funcția de director. Multe dintre ele sunt comune cu cele ale altor inspectorate din țară

Numai că în cazul activităților didactice online, internetul trebuie folosit în familie. Acolo unde nu am avut această posibilitate, am identificat soluția pachetelor educaționale. S-a întâmplat în comunitățile mici, care se găsesc undeva în zona colinară a Timișului. Numărul lor este mic, dar avem astfel de situații”, a declarat inspectorul școlar general Marin Popescu.

Nu am primit un răspuns din partea ISJ Timiș cu privire la numărul elevilor din județ care parcurg procesul didactic prin intermediul pachetelor educaționale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns