Imagini spectaculoase, cum numai în Banat pot fi găsite, au fost publicate de Romsilva

Imagini spectaculoase, cum numai în Banat pot fi găsite, au fost publicate de Romsilva

Imagini spectaculoase, cum numai în Banat pot fi găsite, au fost publicate de Romsilva

Romsilva a dedicat o postare pe Facebook frumuseților sălbatice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, care adăpostește peste 4.200 de hectare de pădure seculară de fag, inclusă în patrimoniul natural UNESCO.

”Limitele naturale situate pe culmi și localizarea sitului într-o zonă montană greu accesibilă au făcut ca aceasta componentă să nu fie influențată de activități umane majore.

CITEȘTE ȘI: Mare sărbătoare într-o comună timișeană

Impacturile antropice nu au fost evaluate la nivelul fiecărei componente, astfel încât nu au putut fi elaborate măsurile specifice de management.

Prin proiectul POIM Cheile Nerei-Beușnița, vor fi determinate, inventariate și cartate impacturile antropice asupra ecosistemelor sitului, urmând să fie elaborate măsurile de management necesare care să asigure diminuarea acestora și să garanteze menținerea valorii universale unice care a dus la nominalizarea UNESCO.

Proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului.

CITEȘTE ȘI: Aventurile lui Cristian Tudor Popescu în trenul spre Brașov: „O, țara mea, cu câmpii și păduri, cu munți și cu mare, cu stol de fete-n sărbătoare, tărâm binecuvântat unde după 42 urmează 51, iar 52 este nimeni altul decât 21! Și dacă nu știi chestiile astea, române, ești reușit fără loc la toate examenele…”

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană”, transmite Romsilva.

Informațiie sunt însoțite de câteva imagini spectaculoase din zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *