Imagini inedite cu un ieduț de capră neagră, publicate de Romsilva (video)

capra neagra

Imagini inedite cu un ieduț de capră neagră, publicate de Romsilva (video)

Romsilva a publicat recent imagini inedite cu un ieduț de capră neagră în timpul alăptatului. Momentul a fost surprins în Parcul Natural Bucegi.

„Micuțul trebuie să țină pasul cu mama lui, să o imite, să își păzească spatele de prădători și, mai ales, să prindă câteva momente de pauză pentru alăptat, ceea ce, după cum puteți observa, nu e ușor deloc”, au transmis reprezentanții Romsilva, conform descopera.ro.

„Perioada de gestaţie la capra neagră este de circa 5 luni, după alte surse 170 de zile. Iezii se nasc la sfârşitul lui aprilie, în mai, cel târziu la începutul lui iunie. Într-un loc retras, femela dă naştere la 1 ieduț, rareori 2 și extrem de rar, la 3 iezi. Iezii se pot ridica în picioare la scurt timp după naştere, dar rămân în zone ierboase, fără a urma femela pe stânci. Iezii sunt foarte jucăuşi, alergând şi îmbrâncindu-se între perioadele de alăptare. Iedul este avertizat la observarea unui pericol de către femelă printr-un behăit caracteristic”, au explicat reprezentanții Romsilva.

În Carpaţi trăiesc caprele negre cele mai viguroase şi cu dimensiunile cele mai mari. Caprele negre carpatine au fost descrise ca subspecie aparte, Rupicapra rupicapra carpatica.

52 de trasee turistice amenajate în Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

CITEȘTE ȘI: A început sezonul viperelor. Salvamontiştii propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui

În Parcul Natural Bucegi sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră.

Credit foto: Vali Bălan, ranger la Romsilva -Administrația Parcului Natural Bucegi/Romsilva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *