Şoferii agresivi nu vor mai rămâne fără permis. Aleşii modifică ordonanţa

Un șofer fără permis a provocat un accident în Timișoara. El a mai fost condamnat pentru același gen de fapte

Şoferii agresivi nu vor mai rămâne fără permis. Aleşii modifică ordonanţa

Comportamentul agresiv în trafic va fi din nou permis. Şoferii care claxonează abuziv sau fac insistent cu farurile, nu mai riscă să rămână permis. Se întâmplă după ce aleşii au modificat ordonanța adoptată de Guvern. Proiectul urmează a fi adoptat săptămâna care vine, în Camera Deputaților.

Comportamentul agresiv în trafic, va fi, din nou, permis. Şoferii agresivi nu mai rămân fără permis. Aleşii modifică Ordonanţa Guvernului.

Folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat pentru a obliga un alt șofer să elibereze banda de circulație, circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, plecarea de pe loc cu patinarea excesivă.

Proiectul va fi votat săptămâna viitoare de către Camera Deputaţilor

Şoferii care manifesta un astfel de comportament considerat agresiv nu mai rămân fără permis.

Aleşii din coalitia de guvernare au modificat ordonanţa adoptată de Guvern şi care este în vigoare din februarie.

Comportamentul agresiv va fi sancţionat doar cu amendă

Limita de viteza maximă creşte de la 100 km/h la 120 km/h pe drumurile expres.

De asemenea, daca şoferul rămas fără permis da examen şi îl ia, perioada de suspendare se reduce la o treime şi nu cu o treime, cât era în Ordonaţa Guvernului.

Modificările au fost făcute la Comisia de Transporturi, însuşite de de Comisia Juridica urmând să fie votate, săptămana viitoare, conform antena3.ro.

Ce modificări vor fi făcute în Codul Rutier

Rămâi cu permisul dacă eşti agresiv în trafic

Rămâi cu dovadă, dacă ai avut viteza mai mare de 70 km/ h decât limita admisă

Creşterea limitei de viteză pe drumurile expres

Poţi să iei permisul înapoi mult mai repede

Lista ţărilor cu cei mai agresivi şoferi

Nu doar în ţara noastră şoferii sunt agresivi în trafic.

CITEȘTE ȘI: Cu 227 km/h pe autostradă, în România

Potrivi unui sondaj efectuat la nivel european, la volanul maşinii, oamenii devin extrem de recalcitranţi, nu ţin cont de regulile de circulaţie, îi critică pe ceilalţi participanţi sau chiar ajung să se bată.

Grecii, cei mai periculoşi şoferi

Grecia este una dintre cele mai vizitate destinaţii turistice în această perioadă, dar atenţie pentru că aici există şi cei mai periculoşi şoferi. Potrivit sondajului european, grecii sunt, spre exemplu, cei mai critici la adresa şoferilor străini, 91% folosind termeni negativi când îi descriu. Tot ei sunt lideri şi la capitolul comportament necivilizat în propriile maşini, jumătate au recunoscut că înjură, claxonează, depăşesc pe partea dreaptă sau chiar sar din maşină să se certe cu un alt şofer.

Grecia conduce și la folosirea telefonului în mers. În plus ei recunosc că sunt periculoşi în trafic, o treime admițând că depășesc viteza legală, trec pe roșu, nu încetinesc pe drumurile în lucru și nu păstrează distanța de siguranță între mașini. Aşa că dacă vreţi să ajungeţi în această vară pe teritoriu elen, ar fi bine să fiţi cât mai atenţi. Sau aţi putea să alegeţi Slovacia, spre exemplu, ţara care ocupă ultimul loc pe lista şoferilor care te presează din spate.

Însă şoferii greci nu sunt singurii periculoşi. 42% dintre polonezi au răspuns că la volan „fiecare este pe cont propriu”, iar un sfert dintre britanici recunosc că nu sunt aceiași în spatele volanului și în fața lui. Însă evident există şi şoferi calmi, care apreciază ceilalţi colegi de trafic.

Potrivit sondajului, cei mai blânzi sunt spaniolii, dar şi britanicii

La polul opus, doar 16% dintre italieni spun că ceilalți conaționali sunt politicoși la volan, în timp ce 14% dintre șoferii francezi recunosc că sunt foarte stresați.

Rezultatele şocante au venit în urma sondajului efectuat de o companie de cercetare.

Peste o mie de şoferi din 11 ţări au fost întrebaţi despre obiceiurile lor şi ale altora la volan, în ţară, dar şi în străinătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *