A început sezonul viperelor. Salvamontiştii propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui

A început sezonul viperelor. Salvamontiştii propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui

A venit vara, iar turiştii care au ales să se bucure de peisajele care-ţi taie răsuflarea de pe crestele munților ar face bine să privească atent şi pe unde calcă.

Furaţi de imaginea crestelor montane, ar putea avea surpriza neplăcută să le iasă în cale o viperă. Salvamontiştii avertizează că reptilele „extrem de active” şi-au făcut apariţia în zona de munte, dar oferă şi sfaturi pentru a preveni muşcătura veninoasă de şarpe.

Vremea frumoasă nu îi scoate din case doar pe românii dornici de drumeţii la munte. Şi viperele îşi fac simţită prezenţa, într-una din perioadele în care sunt cele mai active. Muşcătura acestor reptile e un real pericol pentru oameni, aşa că măsurile de precauţie sunt o prioritate. În ajutorul turiştilor, dar şi al localnicilor din zonele populate de vipere vin salvamontiştii, care propun o metodă extrem de simplă, la îndemâna oricui, care ne-ar putea scuti de astfel de neplăceri.

Cum ne ferim de muşcătura de viperă

„Recomandările noastre pentru încălţăminte de munte nu au ca scop doar protejarea gleznei şi a tălpii piciorului împotriva rănirii. Încălţămintea de munte cu carâmbul peste glezne protejează și împotriva mușcăturilor de viperă, care în perioada asta a anului este foarte activă. Suntem complet depășiți în momentul acesta de numărul turiștilor în sandale sau „adidași””, spun reprezentanţii Salvamont Argeş, pe pagina de Facebook, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *