Ies la iveală noi informații în cazul bărbatului din Timiș mort de coronavirus. Era în izolare la domiciliu?

coronavirus4 1

Conform Grupului de Comunicare Strategică, informațiile despre decesul pacientului sunt: “Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data  20.03.2020  la UPU a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase.

Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)”.

CITEȘTE ȘI: Speculanții profită de criza coronavirusului. Produsul care se vinde de 6 ori mai scump

Imediat s-a pus problema cum a fost posibil ca un om bolnav de coronavirus să fie plimbat pe la două spitale, fără să fie testat și internat. Apar noi date în acest caz. Conform managerului Spitalului Județean din Timișoara:

“Pacientul era în izolare la domiciliu, dar când a ajuns la spitalul nostru, în data de 21 martie, la ora opt, a negat acest lucru, in scris. El a venit cu mijloc propriu de transport, a negat izolarea, a negat că a călătorit, a negat că a avut contact cu persoane posibil infectate. A semnat toate formularele pe propria răspundere. Nu se încadra în definiția de caz, așadar nu putea fi testat la acea vreme”.

Medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie acută și l-au trimis, pentru consult de specialitate și prescrierea tratamenului adecvat, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde diagnosticul a fost confirmat și a fost stabilită medicamentația.

În continuare, pentru că se știa că pacientul nu vine dintr-o zonă de risc și nu avusese contact cu persoane venite dintr-un astfel de loc, nu s-a pus problema testării pentru COVID 19.

Ajuns acasă, în Liebling, bărbatul, care nu era asigurat, îl roagă pe unul dintre medicii de familie din comună să-i facă injecțiile prescrise. Medicul știa, din auzite, că rude ale pacientului veniseră de curând din străinătate, dar bărbatul neagă în continuare că ar fi fost în contact cu acestea. Acum și doctorul respectiv este izolat la domiciliu, fiind primul caz de acest fel din județul Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Ies la iveală noi informații în cazul bărbatului din Timiș mort de coronavirus. Era în izolare la domiciliu?

 1. Să facem un rezumat:

  A fost consultat la Județean, și s-a constatat că are pneumonie acută dar nimeni nu l-a tratat
  A fost consultat și la Babeș, tot pneumonie acută, din nou nimeni nu l-a tratat
  Dar în loc de a fo trata de pneumonie i s-a luat un căcat de probă.
  Omul; ăsta nu a murit de coronavirus, a fost pur și simplu ucis de medici.

  Păi eu cred că procuratura ar trebui să meargă la Județean, să le pună cătușe tuturor care erau pe secția respectivă în acel moment și nu l-au tratat, și după aceea să teracă și ep la Babeș să-i aduec și pe eroi ăia care âă coronaviruși dar te la să să mori dacă ai altceva.
  Si cu toții să fie judecați pentru omor calificat, pentru că asta au făcut, știind că omul ăla are pneumonie nu l-au tratat și l-au lăsat să moară.

  Iar în final o echipă de specialiști numită de Ministerul Sănatății să facă o expertiză la ambele spitale pentru a determina calificarea personalului de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.