HIV, o problemă de sănătate publică. Subiectul, constant în atenția specialiștilor

HIV, o problemă de sănătate publică. Subiectul, constant în atenția specialiștilor

HIV, o problemă de sănătate publică. Subiectul, constant în atenția specialiștilor.

17.923 de persoane infectate cu virusul HIV trăiesc în țara noastră, iar în anul 2022 au fost diagnosticate 707 cazuri noi, arată datele Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecției HIV/SIDA în România. Este și motivul pentru care subiectul se află constant în atenția specialiștilor, un simpozion pe aceasta tema având loc ieri, la Timișoara.
„Virusul imunodeficienței umane (HIV) reprezintă o problemă de sănătate publică ce necesită multă atenție.

CITEȘTE ȘI: Cod galben în Timiș, crengi de copac căzute pe autoturisme și carosabil. Unde au intervenit pompierii

Vorbim nu doar despre identificarea unor strategii de prevenire a răspândirii bolii, ci și despre educare și conștientizare, de creșterea calității vieții pacienților și, mai ales, despre gestionarea stigmatului social asociat acestei afecțiuni.  Simpozionul de astăzi, organizat sub egida universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” Timişoara și a Asociației „Victor Babeș” Timișoara, reprezintă un mediu deschis de discuție prin care vrem să contribuim la îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților cu HIV prin prezentarea cercetărilor recente în domeniul HIV, inclusiv studiile clinice și inovațiile terapeutice”, spune prof. dr. Lazureanu Voichita, organizator al Simpozionului HIV Vest.

Actualități în tratamentul HIV, prezentarea noilor terapii și descoperiri, inclusiv medicamente antiretrovirale noi și regimuri terapeutice, importanța testării precoce a  infecției, precum și abordarea multidisciplinară în cazul acestei maladii, dar creșterea calității vieții pacienților cu HIV sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate în cadrul celei de-a doua ediții a Simpozionului „HIV Vest” Timișoara.

Evenimentul organizat de specialiștii din clinicile de boli infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara a reunit profesioniști din unități sanitare din Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, dar și de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”  din București. Cu 70 de participanți, conferința regională reprezintă o platformă de schimb de informații și experiență între medici, asistenți medicali și alți specialiști din domeniul sănătății.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *