Haideţi la vot, fiindcă preşedintele e deja ales!

Scriitorul Mark Twain spunea că dacă prin vot am schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm. România are, duminică, alegeri prezidenţiale (cică s-ar mai ţine, totuşi), după o campanie electorală fără precedent din punct de vedere al confruntărilor electorale între candidaţi.

CITEȘTE ȘI: Oameni spulberaţi în staţia de tramvai, după ce un şofer a încercat să evite impactul cu altă maşină

Nu am avut dezbateri, nu s-au putut compara programele propuse, a lipsit total acea savoare dată de întâlnirile directe, de întrebările şi replicile aşteptate cu mult interes de alegători. Mai grav este, însă, că în absenţa acestor dezbateri şi schimburi de idei, nu prea mai putem vorbi de pluralism politic, de transperanţă electorală, de democraţie, în general.

Campania electorală s-a limitat la luptele pentru dărâmarea guvernului şi la instalarea altuia nou, care l-au avut în prim-plan pe preşedintele în funcţie. Pe rând, Klaus Iohannis şi-a ucis politic toţi contracandidaţii cu şanse, turând la maximum maşinăria infernală de care dispune şeful statului. Pe unul singur nu a reuşit să-l doboare: pe Mark Twain


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Haideţi la vot, fiindcă preşedintele e deja ales!

 1. Si care ar fi acea “masinarie infernala” a presedintelui ? Statul paralel ?
  Prin faptul ca promovati absenteismul la vot,FACETI CEL MAI MARE DESERVICIU DEMOCRATIEI NOASTRE,ASA CUM E EA IN ACEST VESNIC MOMENT AL TRANZITIEI !
  Cred ca mai degraba tremura fundurile pesediste din toate scaunele ocupate de ei prin pile,nepotism si obedienta. Mai bine s-ar implementa in scoli,din clasele primare,materii precum respectul fata de ceilalti,respectul fata de lege,importanta votului. Nu indobitocit copilul de mic cu religia,ca am ajuns un fel de talibani ortodocsi.
  NU,OAMENI BUNI,MERGETI LA VOT,CACI NUMAI ASA PUTEM AVEA CONDUCATORII PE CARE-I MERITAM !

 2. „Klaus Iohannis şi-a ucis politic toţi contracandidaţii cu şanse” zice autorul articolului.
  Cam nostalgic dupa coana Viorica, e singura cu care Iohannis s-a incontrat oleaca.
  Daca te crezi ziarist si faci o afirmatie serioasa, trebuie sa aduci si argumente, fie ele si subiective. Altfel ramane ca la Iliescu, totdeauna zicea ca pensionarii o duc greu si trebuie marite pensiile, niciodata n-a zis ca le va mari.
  Ce-i aia „maşinăria infernală de care dispune şeful statului”?

Lasă un răspuns