„Hai la Rudăria!” Vom face curățenie în albia râului, vom amenaja traseul turistic, vom face lucrări de întreținere la morile de apă, prin acțiuni de voluntariat

„Hai la Rudăria!” Vom face curățenie în albia râului, vom amenaja traseul turistic, vom face lucrări de întreținere la morile de apă, prin acțiuni de voluntariat

Asociația Acasă în Banat și Fundația Orange își unesc din nou forțele pentru a pune în valoare patrimoniul mulinologic din județul Caraș Severin, în cadrul proiectului „Hai la Rudăria!”. Finanțat de Fundația Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale, proiectul își propune să transforme Rudăria (cum este cunoscută comuna Eftimie Murgu) într-o destinație turistică modernă care să ofere o experiență complexă tuturor turiștilor care ajung pe aceste pitoreşti meleaguri bănăţene.

Participanții la acest nou proiect vor efectua lucrări de întreținere și reparații la morile de apă, vor înlocui acoperișurile de tablă, vor amenaja un traseu turistic care să includă vizitarea morilor mai puțin cunoscute din sat și vor crea un brand „produs la Rudăria”, încurajând astfel comercializarea făinii măcinate aici.

„În cadrul proiectului <<Hai la Rudăria>> vor fi organizate trei acțiuni cu voluntari, iar prima va avea loc în perioada 14 – 16 mai 2021, la Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin. Hai și tu! Vom face curățenie în albia râului, vom amenaja traseul turistic, vom face lucrări de întreținere la morile de apă, vom monta indicatoare, vom participa la ateliere de morărit și panificație, ghidaj turistic și multe altele. Așadar, Hai la Rudăria! între 14 și 16 mai! Pentru înscrieri, accesați link: https://forms.gle/54moVR7ghvWhxyA29”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns