Gunoiul aruncat aiurea, plătit scump în Timişoara

Gunoiul aruncat aiurea, plătit scump în Timişoara

Gunoiul aruncat aiurea, plătit scump în Timişoara! Polițiștii locali au efectuat, în cursul acestei luni, noi activități de verificare în vederea identificării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public și care au fost surprinse de camerele video din Timișoara, montate cu scopul de a descuraja acest fenomen.

Ca urmare a vizualizării imaginilor video și în urma verificărilor efectuate în teren, au fost aplicate, în iunie, un număr de 14 sancțiuni cu amenzi în valoare de 29.500 de lei celor care au fost surprinși abandonând deșeuri pe domeniul public. Astfel de situații au fost constatate în zone precum G. Musicescu cu I. Miloia, Crizantemelor cu Preyer, Calea Aradului – Dacia Service, str. Victor Hugo, Str. Hărniciei, Snagov.

Un aport important l-au adus și cetățenii care au dat dovadă de responsabilitate și au trimis Poliției Locale imagini cu cei care aruncă resturi în locuri nepermise. Spre exemplu, ca urmare a unei astfel de sesizări, un bărbat a fost sancționat cu 3.000 de lei, în baza Legii 211/2011, pentru că a aruncat deșeuri pe domeniul public, urmând ca locația de pe str. Petre Ispirescu cu Ecaterina Teodoriu să fie igienizată, iar Biroul Salubrizare din cadrul Primăriei să recupereze cheltuielile aferente igienizării.

CITEŞTE ŞI: Rezultatele la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate. Situația pe fiecare județ (harta interactivă)

Reamintim că pentru astfel de fapte sancțiunile sunt de la 3.000 la 6.000 de lei, cei depistați fiind somați să și igienizeze locațiile în care au depus deșeurile. Gunoiul aruncat aiurea e plătit scump în Timişoara, nu-i aşa?

Dacă aveți cunoștință despre astfel de situații, le puteți semnala fie telefonic, la 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispeceratul Poliției Locale, fie pe email la [email protected], iar polițiștii locali vor face toate demersurile pentru depistarea celor certați cu bunul simț și pentru luarea măsurilor legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns