Atitudine de primar: ce nu mă coafează, la sertar!

Noua organigramă din Primăria Timișoara, un alt exercițiu de marketing?

Atitudine de primar: ce nu mă coafează, la sertar! Acolo ajung hârtiile care l-ar putea vulnerabiliza pe primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Faza cu ”hai să ne facem că tragem perdelele, ca să creadă lumea că vrem să facem lumină în primărie” nu mai trece clasa la examenul privind tehnicile de PR, iar transparența mult-clamată în timpul campaniei electorale pare un meci pierdut, de vreme ce documente care ar putea face lumină în multe cazuri nu sunt publicate pe pagina primăriei.

Sau, cum este și cazul de față, se fac toate eforturile posibile pentru a se stopa din start inițiative care ar conduce la mai multă transperanță.

Concret, cu mai multe luni în urmă, consilierul Pro România Marius Craina a depus două proiecte de hotărâri, care ar fi generat anumite obligații din partea primarului și ale consilierilor locali. Astfel, aceștia ar fi fost nevoiți ca pe perioada mandatului să aibă publicate pe pagina primăriei copii după documentele de identitate sau, în cazul cetățenilor străini, după documentul oficial în care este înscris domiciliul.

O a doua obligație viza publicarea copiilor care atestă absolvirea studiilor pretinse în biografiile proprii. Potrivit legii, în cel mult 30 de zile, primarul ar fi trebuit să dea curs acestor proiecte, în sensul de a le supune votului consilierilor, unde puteau trece sau nu. Dar nu s-a ajuns la acest stadiu, deși au trecut mai bine de 30 de zile (circa patru luni).

CITEŞTE ŞI: Timiș: Opt medii de zece la Evaluarea Națională, înainte de contestații. Şcolile din care provin elevii

Lui Marius Craina nu i se pare deloc potrivită o astfel de atitudine și spune că nu va înceta cu demersul său: ”Nu am primit nici un răspuns, nu am nici o rezoluție, deși termenul e demult depășit. Puteau măcar să-mi spună că nu sunt de-al lor, că nu le place de mine, dar să tratezi cu atâta ignoranță mi se pare prea mult. O să fac o interpelare astăzi în ședința consiliului local, iar mâine o să revin cu o adresă oficială”.

O explicație pentru care proiectele lui Craina au fost băgate la sertar ar putea fi chiar situația incertă a domiciliului lui Dominic Fritz, despre care fostul primar Nicolae Robu susține cu tărie că nu i-ar fi permis să candideze la alegerile de anul trecut. De aceea, primarul are tot interesul ca proiectele să stea la sertar. Sau după perdea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Atitudine de primar: ce nu mă coafează, la sertar!

 1. Eu cred ca s-ar putea discuta si despre locul de unde provine acest fritz, tinind cont ca in cv nu apare aceasta locatie.

   1. Iar tu ?
    Acest….Flavius ?
    In afara de a jigni, mai poti/stii ceva ?
    Fata in fata cu persoana te comporti tot asa ?
    Sau ai alte interese/comenzi/instructiuni ?
     

 2. Doolittile, foloseste adresa ta de email, sau estia sa speriat ca afla cineva cine esti?! Un pic de bun simti si nu mai folosi adresa mea de email.

Lasă un răspuns