Groapa de la Ghizela pute groaznic până la… sediul Retim. A devenit unul dintre cei mai mari poluatori din Timiş. Există risc iminent de îmbolnăvire pentru locuitorii satelor învecinate!

deponeu ghizela

Comuna Ghizela s-a transformat într-unul din cei mai mari poluatori ai judeţului Timiş. Atmosfera din zonă a devenit insuportabilă nu doar pentru locuitorii comunei, ci şi pentru cei din localităţile învecinate. Cu toţii se plâng de mirosul pestilenţial şi de riscul care planează asupra sănătăţii familiilor lor.

Unii dintre ei au sesizat Garda de Mediu, iar cei mai mulţi s-au plâns primarului, aşa cum se obişnuieşte în localităţile rurale. Mircea Mirean, edilul din Ghizela, admite că situaţia a atins cote alarmante şi că groapa de gunoi din localitate a devenit ţinta reclamaţiilor localnicilor.

„Se plâng tot timpul oamenii, le e frică să nu se îmbolnăvească, mai ales că sunt şi mulţi copii. Se pare că a scăzut şi preţul locuinţelor, pentru că nimeni nu mai vrea să se mute aici. Ce să mai spun, atmosfera este foarte încărcată”, a declarat primarul din Ghizela.

Din cele prezentate de primar, cauzele derivă din modul în care SC Retim Ecologic Service SA gestionează situaţia de la groapa de gunoi. În mod normal, ar fi trebuit închisă prima celulă şi demarate lucrările pentru deschiderea celei de-a doua.

Din motive încă neelucidate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar cei de la Retim ar fi încercat să arunce vina pe societatea care a gestionat anterior deponeul de la Ghizela, adică Salprest Lugoj, spune Mircea Mirean. Primarul a purtat discuţii şi i s-au făcut promisiuni că situaţia se va reglementa, dar fără a exista un termen clar şi nici o strategie fermă.

În aceste condiţii, am încercat să luăm legătura cu SC Retim Ecologic Service SA, firma aparent responsabilă de tensiunile din zonă. În ciuda încercărilor noastre, noua conducere a companiei nu a dorit să ofere un răspuns, semn că ceva… pute!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Groapa de la Ghizela pute groaznic până la… sediul Retim. A devenit unul dintre cei mai mari poluatori din Timiş. Există risc iminent de îmbolnăvire pentru locuitorii satelor învecinate!

 1. Groapa de gunoi nu este la Ghizela, ea este la Sanovita.
  Adevarul este, pute ingrozitor. Am sesizat Garda de Mediu, dar pe ei ii doare la baston. Groapa trebuie inchisa. Ne distrugem sanatatea, iar casele noastre nu mai au valoare.
  Cate nesimtire zace in nesimtiti de la Retim?
  Nu mai exista bun simt in tara asta.
  Sesizam din nou organele statului pentru inchiderea gropii de gunoi.
  Este insuporttabil.

 2. Nu numai cei de la Retim sunt vinovati principalul nesimtit și vinovat de putoarea care se imprastie peste satele învecinate este FOSTU L PRIMAR
  ,o sa murim nu încet cum se spune,ci repede și sigur .ar trbui sa ne mobilizam ,sa blocam șoseaua sa ieșim în strada,poate ca numai asa ne aude și ne baga cineva în seama

Lasă un răspuns