Girocul pledează pentru „Întoarcerea la folk”

Girocul pledează pentru "Întoarcerea la folk"

Girocul pledează pentru „Întoarcerea la folk”

Primăria Giroc, Consiliul local Giroc și Casa de cultură Ionel Lucian Șipoș Giroc, în cooperare cu Consiliul Județean Timiș, organizează, vineri şi sâmbătă, în parcul Căminului Cultural din localitate, prima ediţie a Festivalului „Întoarcerea la folk”.

Vineri, de la ora 18, vor urca pe scenă Akusti-k, Sergiu Simionese & grupul GMT, Cristian Buică, Cătălin Stepa, Călin Bârcean, Magda Pușkaș & Rareș Suciu, iar sâmbătă, de la aceeaşi oră, va fi vremea ca AleeKim, Clara Barbu, Andreea Popa, Andrei Troacă, Bogdan Racz (Sonatic), Monica Mihaela Cojocaru, Adrian Ilie, Dan Vană, Mădălina Amon şi Adrian Sărmăşan să delecteze publicul cu cântecele lor.

Tot sâmbătă, de la ora 17, Atelierul de Folk în cooperare cu Asociația Culturală Play organizează o sesiune „Pune mâna pe chitară” la care pot participa chitariști de toate vârstele. Intrarea la eveniment este liberă.

”Proiectul pentru promovarea folkului în Giroc, dar și în împrejurimi presupune două acțiuni complementare. Una e Atelierul de Folk, cealaltă festivalul Întoarcerea la Folk.

CITEȘTE ȘI: Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Atelierul de Folk cuprinde activități recreative care stimulează dezvoltarea abilităților vocal-instrumentale în rândul tinerilor. Participarea la activități este gratuită și are la bază învățarea acordurilor și ritmurilor necesare interpretării unui panel de piese cunoscute. Activitatea Atelierului se va desfășura la Căminul Cultural din Giroc, presupunând o întâlnire pe săptămână.

Festivalul Întoarcerea la Folk vizează promovarea folkului în Giroc și zona metropolitană timișoreană, prin atragerea atât a iubitorilor genului, cât și a publicului nesensibilizat la acest tip de muzică, dar care poate beneficia de pe urma unei astfel de acțiuni culturale.

Pornim cu gândul de a oferi artiştilor aflaţi la început de drum posibilitatea de afirmare, dar şi de a facilita apropierea artiştilor consacraţi de cei care îi îndrăgesc.

Nu în ultimul rând, ne dorim să creăm o comunitate pentru iubitorii de folk, în care aceştia să aibă posibilitatea să interacţioneze unii cu ceilalţi, dar şi cu idolii lor, să schimbe idei sau să împărtăşească experienţe folk”, transmit organizatorii. Proiectul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş prin Programul Tim Cultura 2023.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *