Garantarea creditelor, o temă de interes major

bani lei

Antreprenorii beneficiari ai Programul guvernamental Start-up Nation care solicită credite bancare pentru implementarea planurilor de afaceri, dar şi alte categorii de întreprinzători, pot obţine sprijinul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

CITEȘTE ȘI: Timişul, luat cu asalt de forţa de muncă din străinătate

Într-un judeţ precum Timişul, în care doar în prima jumătate a acestui an s-au înmatriculat peste 3.300 de noi operatori economici, tema este de interes major. Oportunităţile legate de colaborarea cu instituţia financiară au fost expuse recent pentru zeci de oameni de afaceri timişeni interesaţi, în cadrul unui seminar organizat la Timişoara de FNGCIMM și Banca Transilvania, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Au fost prezentate pe larg soluțiile de finanțare și garantare destinate antreprenorilor aflați la început de drum, declarați admiși în Programul Start-Up Nation și care intenționează să acceseze credite-punte. S-au oferit, de asemenea, şi informații privind soluţiile de garantare a împrumuturilor pentru investiții și dezvoltarea afacerilor şi prin alte instrumente financiare.

Potrivit celor afirmate de Gheorghe Lăpădat, directorul general al FNGCIMM, valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 de lei, aferentă unei finanțări de 200.000 lei prin Start-up Nation, procentul de garantare fiind, cu alte cuvinte, de cel mult 80 la sută din valoarea creditului acordat de bancă. Start-up-urile declarate eligibile pot accesa finanțarea necesară de la bănci – vorbim despre aşa-numitele credite-punte – printr-o procedură simplificată. Totodată, garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de două zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor însoțite de documentația completă, în limita unor plafoane stipulate în convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor înţelegeri, după aprobarea finanțărilor.

De asemenea, participanţii la seminarul „Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial” au avut ocazia de a obţine detalii privind soluţiile de finanţare şi de garantare pentru diverse tipuri de investiții în sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi prin instrumente precum programele „Investește în tine”, „Prima mașină”, „Prima Casă” sau produse financiare alternative din portofoliul FNGCIMM pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Garantarea creditelor, o temă de interes major

  1. Garantati creditele pentru activități productive , industriale , pentru companii de minim 25 de angajați direct productivi , sau pentru cele care fac export de produse industriale , nu pentru activități gen fast food sau tot felul de seminarii aiurea sau pentru achiziția mascată de autovehicule , care nu aduc niciun beneficiu pentru societate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *