Alertă într-o localitate din vest, după descoperirea unei bombe de 50 de kilograme

bomba arad

O bombă de aviație a fost descoperită în localitatea Frumușeni, din județul Arad. Bomba a fost găsită după ce un apel la 112 i-a alertat pe pirotehniștii de la ISU Arad. Ea era abandonată pe drumul ce face legătura între Arad și Frumușeni.

CITEȘTE ȘI: O nouă alertă meteo vizează și vestul țării. Sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină

Conform unor informații apărute pe rețelele de socializare, proiectilul ar fi fost găsit de un bărbat care a luat decizia să-l transporte pe bicicletă până la un centru de colectare a fierului vechi. Șoferii care l-au văzut i-au atras atenția asupra pericolului la care îi expune pe toți cei aflați în zonă și au alertat autoritățile. Bărbatul a abandonat bomba pe drum.

Pirotehniștii au constatat că este vorba despre o bombă de aviație, exploziv-brizanta, de 50 kg.

„În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis ca muniția să rămână pana astăzi în locul în care a fost găsită, un echipaj de poliție asugurand paza. Echipele pirotehnice nu executa distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute pana la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge astăzi. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanta de siguranță fata de localitate și căile de comunicații. În prezent bomba este la aproximativ 5 m de drum.”, au precizat reprezentanții ISU Arad.

Marí dimineța echipa pirotehnică a decis transportul muniției la aproximativ 2 km de localitate pentru a evita eventualele pagube colaterale. Puterea de aruncare a schijelor este de aproximativ 1 km.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns