Gafa de opt metri a USR Timiş

Avem o precampanie electorală mai mult decât acidă, cum de multă vreme nu s-a întâmplat în Timişoara. Cum era de aşteptat, tonul l-a dat USR, care, în prima fază, a lovit în PNL şi în Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a ripostat la fel de tăios, a început o dispută foparte spumoasă, după care conflictul a luat o pauză.

CITEȘTE ȘI: O comună din Timiş se modernizează cu mulţi bani de la guvern. Sunt vizate toate satele aparţinătoare

Nu însă şi atitudinea extrem de ofensivă a USR Timiş, care, de data asta, aşa cum tot pretindea Robu că ar fi normal, s-a îndreptat împotriva PSD.

Din punct de vedere al viitoarelor posibile alianţe postelectorale, atacul USR la PSD este cât se poate de firesc, ba chiar e de mirare că a fost declanşat aşa de târziu.

CITEȘTE ȘI: Tramvaie noi de 100 de milioane de lei, cu bani europeni

Dar, la fel de curioasă este şi maniera prin care partidul lui Dan Barna încearcă să atragă acel segment al electoratului timişorean care ar fi înclinat să voteze PSD. Pentru asta, s-a ales o metodă de o derută simplistă, mergându-se pe principiul că electoratul PSD este ori prost, ori foarte prost.

Astfel, pe faţada unui bloc din Calea Bogdăneştilor a fost afişat un bananer uriaş, de opt metri, pe care scrie simplu, ca la clasa a III-a: „PSD te vrea sărac”.

Bannnerul este vizibil şi din avion, ca să îl poată vedea şi pilotul Nicu Fălcoi, preşedintnele USR Timiş.

Pentru copiii care învaţă „Căţeluş cu părul creţ” şi pentru babele care ştiu doar alfabetul, mesajul de pe banner are o eficienţă de sută la sută.

Timişoara nu este formată, însă, doar din astfel de categorii, cu atât mai mult dacă ne referim la electoratul USR.

Partidul lui Dan Barna are priză îndeosebi la oameni citiţi, la tineri cu studii înalte, care ştiu să facă uşor diferenţa între un mesaj corect şi unul făcut la mişto.

Or, a promova o astfel de manipulare ieftină este o insultă nu doar la adresa timişorenilor, ci şi a propiului electorat.

Evident, nucleul dur al partidului nu va fi afectat, pentru că acest segment radiază ori de câte ori e vorba de ceva împotriva PSD.

Însă, dacă va insista cu astfel de provocări derizorii, USR riscă să se izoleze şi să se limiteze la un bazin electoral strict delimitat, cu avantaj pentru PNL (prin transfer de voturi) sau chiar către PSD (prin prezenţă scăzută).

Momentan, partidul lui Dan Barna pare a avea o poziţie destul de privilegiată în Timişoara, bazată şi pe considerentul că PSD nu a strălucit niciodată aici.

Astfel de abordări neserioase trimit, însă, partidul într-o zonă instabilă, de mare risc electoral, pentru că, dacă se va continua aşa, se poate uşor instala efectul de bumerang: PSD va juca doar rolul victimei unei campanii murdare şi va putea crea astfel emoţia atât de necesară într-o campanie electorală.

Dar asta nu se vede din avion.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Gafa de opt metri a USR Timiş

  1. Articol părtinitor, cu greșeli de ortografie, scris repejor parcă la comandă politică. În ton cu sorgintea fițuicii de față, bineștoute de timișoreni.

  2. Dar gafa voastră câți metri are?
    Habar n-aveti ce funcție are Nicu Falcoi in USR, dar la ce prostii scrieți, asta e cea mai mică problemă…

  3. Siiii….de unde stiti voi ca acest banner e pus de USR? Poate l-a finantat persoana X-ulescu care s-a saturat de nesimtirea astora din PSD.

  4. Un articol de tot căcatul! PSD, care e un GIO compus din indivizi de cea mai joasă speță, conduce destinele țării către groapa de gunoi. Și o face exact cum fac borfașii: luptă fățiș împotriva legii și a statului de drept. Adică fără mănuși, fără cavalerisme, fără pic de rușine. Și vii tu, Silviu Florescu, și mănânci rahat cu polonicul, scriind un articol comandat de borfașii cu care te afli în cârdășie! Bă, loază, îți urez o tradițională muie! Și să-ți stea în gât, javră infectă! Și fițuica voastră să ajungă hârtie de toaletă, ciume roșii!
    P.S.: era să uit: Robu, pe care îl pupați atâta în dos, e penelist cum sunt eu Moș Gerilă! L-am văzut ieri pe Strada Alba Iulia din Timișoara, la Marea Înghesuială printre Flori, făcea baie de mulțime cu toți proștii și lingăii. Știți ce scria pe fruntea lui? PSD. Dar trebuie să-l priviți cu atenție, nu cu admirație idioată, ca analfabeții funcționali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *