O comună din Timiş se modernizează cu mulţi bani de la guvern. Sunt vizate toate satele aparţinătoare

denta

După cum a declarat primarul Petru Tapanov, administrația locală a comunei Denta a primit finanțări guvernamentale pentru trei proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) la prima sa ediție, un al patrulea fiind aprobat la a doua ediție.

Unul dintre ele a fost finalizat în 2018, respectiv reabilitatea sistemului de alimentare cu apă, pentru care s-au primit peste 4,4 milioane de lei. Investiția a vizat și achiziționarea unei noi stații de tratare a apei, precum și realizarea de cămine dotate cu apometru în fața fiecărei gospodării.

tapanovTrebuie însă menționat că sursele de apă din comună conțin mangan peste limita admisă, ceea ce-i dă un miros specific, aceasta în sistemele de alimentare din satele Breștea și Rovinița Mare, motiv pentru care edilii au intenția să achiziționeze, pentru îmbunătățirea calității apei, două stații de tratare de dimensiuni mai mici, adecvate pentru consumul din aceste rețele.

Un al doilea proiect a vizat asfaltarea a două drumuri comunale, pentru care au fost alocați 4,7 milioane de lei. Primul dintre ele este cel dintre Denta și satul aparținător Breștea, în lungime de doi kilometri, obiectul fiind finalizat, inclusiv podețele, accesele în gospodării și șanțurile pluviale pe două străzi, respectiv pe porțiunea sa din interiorul localității. În fază de finalizare se află și al doilea drum comunal, cel care leagă centrul reședinței unității teritoriale de gara din localitate, inclusiv echiparea stradală.

Alți 16 kilometri de străzi din perimetrul comunei vor fi asfaltați, lucrările de execuție urmând a demara după Paști. Dintre aceștia câte 1,8 kilometri vor fi modernizați în fiecare dintre cele două sate aparținătoare. Ca și în cazul proiectului anterior, în urma lucrărilor se va realiza și echiparea stradală (șanțuri de scurgere pluvială, accese și podețe). De astă-dată, finanțarea în valoare de peste 15 milioane de lei a fost alocată prin PNDL II.

Cel de-al treilea proiect finanțat la prima ediție a PNDL, cel de canalizare prin presiune, în valoare de 17 milioane de lei, din păcate nu e demarat nici acum, deși fondurile au fost aprobate în 2015, iar licitația de execuție la care au participat opt firme a avut loc în 14 noiembrie 2017. Proiectul tehnic se află în continuare la evaluare, acesta fiind verificat în detaliu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *