FOTO/VIDEO. „Retroparada primăverii” a strâns zeci de timişoreni în centrul urbei

retroparada2

Nu mai puţin de 40 de autovehicule istorice au fost expuse, sâmbătă, pe platoul din faţa Operei din Timişoara, unde s-au prezentat zeci de timişoreni pentru a le admira.
retroparada1
„Retroparada primăverii” organizată de Filiala Timiş a Retromobil România a cuprins autoturisme de colecţie – cea mai veche maşină expusă fiind un DKW Auto Union, fabricată în 1938 -, dar şi spectaculoase – un Excalibur Phaenton, seria 4.
retroparada3
Proprietarul acesteia din urmă spune că a cumpărat autoturismul de la un colecţionar din România, în urmă cu un an. Maşina era foarte bine întreţinută şi nu a fost nevoit să investească o sumă foarte mare în aceasta. „Îmi plac obiectele deosebite.

Am vrut un autoturism aparte şi am luat această maşină. Doar 190 de astfel de autoturisme au fost fabricate în Statele Unite ale Americii, majoritatea aflându-se în SUA. Mai sunt câteva în Australia, Elveţia, dar şi acest exemplar. Circul cu această maşină doar la evenimente şi expoziţii”, spune Petru Segarcean, din Bocşa, proprietarul autoturismului.
retroparada 1
Zeci de timişoreni s-au aflat în Piaţa Operei pentru a admira „bătrânele doamne” expuse. De asemenea, în cadrul retroparadei a fost lansată cartea „Automobilele în Timişoara interbelică”, în care se regăsesc fotografii şi informaţii inedite cu şi despre automobile care au circulat în oraş în perioada 1919-1941. Volumul este semnat de Vlad Capotescu preşedintele Filialei Timiş a Retromobil România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns