Peste 100 de persoane din Irak, Siria, Iran, Afganistan şi India, găsite ascunse într-un TIR, în vestul ţării

migranti tir

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 111 persoane din Irak, Siria, Iran, Afganistan, Pakistan şi India, între care 42 de copii, solicitante de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunse într-un automarfar.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, vineri seara, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român Vlad V., în vârstă de 40 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în România.

Politiştii de frontieră au descoperit ascunse în interiorul TIR-ului 111 persoane, dintre care 45 bărbaţi, 24 femei şi 42 minori.

În urma verificărilor s-a stabilit că 76 dintre aceştia sunt irakieni, 15 sirieni, 9 iranieni, 8 afgani, doi indieni şi un pakistanez, cu vârste cuprinse între 2 şi 53 de ani.

Şoferul a declarat că nu ştie cum au ajuns 111 persoane în camion şi că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIR.

La rândul lor, migranţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi s-au ascuns deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului român pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns