Firmele din Timiş nu se înghesuie să angajeze şomeri trecuţi de 45 de ani

ajofm Timis

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET (până în 25 de ani şi care nu lucrează) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Potrivit noilor modificări legislative de această facilitate, acordată din bugetul asigurărilor, nu mai beneficiază: „angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice sau juridice”.

Citeşte şi: Momente de groază în trafic, la Timişoara! (foto)

„Nu o dată s-a întâmplat, mai ales în cazul şomerilor trecuţi de 45 de ani, ca aceştia să fie angajaţi de la o firmă la alta, din cadrul aceluiaşi grup, numai pentru a se putea obţine subvenţiile de la stat”, a declarat Simona Potîng, director executiv la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă Timiş.

„S-au încheiat convenţii cu 115 agenţi economici, care au angajat 142 de absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, dintre care: patru cu şcoala profesională, 22 cu liceul şi şcoala profesională şi 116 cu studii superioare.

În ceea ce priveşte cealaltă categorie, a celor care angajează persoane de peste 45 de ani, s-au încheiat convenţii cu 129 de agenţi economici care au angajat 154 de persoane, din care: 140 de şomeri de peste 45 de ani, şapte şomeri – persoane cu handicap, opt şomeri – persoane care mai au cinci ani până la pensie şi un tânăr NEET.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Firmele din Timiş nu se înghesuie să angajeze şomeri trecuţi de 45 de ani

  1. Pentru oameni peste 45 de ani va fi tot mai greu sa gaseasca un servici. Este o problema globala.
    Si politicieni vor sa lucram pana la 67, complet absurd.

Lasă un răspuns