Timișorenii care duc dorul șantierelor de anvergură din oraș nu se vor plictisi nici în acest an

Pasaj Solventul

Timișorenii care duc dorul șantierelor de anvergură din oraș nu se vor plictisi nici în acest an. Primarul Nicolae Robu a explicat că proprietarii domeniului Solventul și-au achitat toate datoriile față de statul român, astfel că nu mai există nici un motiv pentru menținerea sechestrului pe proprietățile imobiliare din acea zonă.

Astfel, acești proprietari își vor putea ține promisiunea făcută municipalității, aceea de a facilita realizarea în condiții optime a pasajului Solventul, cu tot cu sensul giratoriu și podul peste Bega aferente.

„Este o chestiune de zile să dăm drumul acestui proiect. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat și va fi aprobat de consiliul local, iar la proiectul tehnic nu va fi foarte mult de lucru”, a precizat Robu. Edilul nu crede, totuși, că este posibilă deschiderea șantierului până spre sfârșitul anului abia început, pentru că licitația va dura. Finalizarea pasajului Solventul este aproape sigură în 2020.

În 2018 vor începe lucrări și la alte două pasaje subterane, situate în zona Iulius Mall. Investitorul care lucrează la complexul Openville a anunțat că va începe lucrările la un pasaj subteran situat în zona sensului giratoriu dintre Bulevardul Antenei și Calea Sever Bocu și că va dona, de asemenea, proiectul pentru o construcție similară în Piața Consiliul Europei.

Execuția acestui din urmă obiectiv va cădea ulterior în sarcina autorităților locale, dar o parte a etapelor va fi deja parcursă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișorenii care duc dorul șantierelor de anvergură din oraș nu se vor plictisi nici în acest an

Lasă un răspuns