Finanțare nerambursabilă de 20 de milioane de lei pentru modernizarea unei localităţi din Timiş

biled 6

Din cele patru proiecte adjudecate de administraţia unei comune timişene, unul este de infrastructură, două dintre ele având ca obiect educația și unul sănătatea.

Prin Programul Național de Dezvoltarea Locală, a doua listă a sa, a fost, astfel, obținută o finanțare nerambursabilă de peste 17 milioane de lei pentru extinderea rețelei de ape uzate, adică pentru canalizare, în noul cartier de locuințe. Un alt proiect finanțat din același program este construirea unui dispensar medical, obiectiv pentru care vor fi alocați peste 2,7 milioane de lei.

Pentru aceste proiecte, în perioada următoare se va semna contractul de finanțare. Momentul investițional cu bani atrași mai cuprinde și executarea unei reabilitări parțiale a căminului cultural. Cu finanțare din bugetul local sunt prevăzute să fie realizate trotuare noi pe mai multe străzi.

Printre obiectivele de investiții necesare în comuna timișeană, edilul-șef Cristian David a enumerat o capelă la cimitir, precum și modernizrea iluminatului public, respectiv înlocuirea lămpilor existente cu altele cu LED-uri, mai economicoase și mai performante în privința luminii produse.

Cum observă locuitorii de astăzi ai Biledului, lucrurile încep să meargă și în comuna lor, iar în următorii ani, dacă se va găsi finanțare pentru toate proiectele autorității locale, atunci comunitatea de aici va plonja pe nesimțite în prezent, cel puțin din punct de vedere al urbanizării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *