Dezvoltare fără precedent a unei comune timişene: zonă industrială pe 200 de hectare şi cartier rezidenţial pe alte 40 ha

Administrația publică dintr-o comună timişeană a prevăzut în Planul Urbanistic General (PUG) aprobat o extindere importantă a intravilanului. Astfel, de o parte și de alta a drumului dinspre DN6 sunt conturate două perimetre distincte de dezvoltare.

Unul industrial, pe o suprafață de 200 de hectare, și un altul rezidențial, pe 40 de hectare. De menționat că terenul destinat acestei prelungiri în viitor a comunei respective, Tomnatic, are proprietari privați.

Aceștia, în baza PUG-ului, pot dezvolta Planuri Urbaniste de Zonă (PUZ), în funcție de interesul localnicilor și a persoanelor din alte localități de a investi în această comună, precum și a firmelor de a se stabili la Tomnatic.

Dimensiunea parcelelor, industriale și pentru construirea de locuințe, va fi stabilită de dezvoltatori în funcție de cerere. „Noi, administrația locală, ne vom ocupa doar de aducerea utilităților în cele două perimetre”, a declarat edilul-șef Vasiu Stoian.

În privința investițiilor publice, primăria a avut depuse pentru finanțare prin partea a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală trei proiecte, din care doar unul a fost aprobat. Acesta se referă la extinderea rețelei de apă, iar obiectivul vizat este asigurarea debitului necesar pentru alimentarea în bune condiții a comunei, precum și îmbunătățirea calității acestei utilități.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns