Festivalul Artelor Timişorene, sub semnul noutăţilor

Pregătirile pentru Festivalul Artelor Timişorene au intrat în linie dreaptă. În acest an, momentele coregrafice se vor desfăşura cu preponderenţă în Piaţa Unirii, teatrul, în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale, în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie „Bega Music Festival”.

CITEȘTE ȘI: Într-o comună de lângă Timişoara se ridică un mic… orăşel. 1.000 de apartamente, grădiniţă, şcoală şi supermarketuri, pe 70 de hectare

Festivalul Artelor Timişorene din acest an se circumscrie unei tematici de mare importanţă, și anume „Timişoara la 100 de ani”.

În acest sens, peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat „100 de ani în paşi de dans”, ce debutează chiar în 3 iunie.

Primăria Timișoara lansează un concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popa`s, care va realiza pe întreaga durată a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, iar Asociaţia „Romul Ladea” va realiza o pictură colectivă de mari dimensiuni.

CITEȘTE ȘI: O mamă din Reşiţa îşi caută cu disperare fata, care ar fi plecat spre Timişoara: „Este viaţa şi inima mea. Vă implor, ajutaţi-mă să o găsesc!”

„Seara chitarelor” este o altă premieră pentru Festivalul Artelor, ce se va derula joi, 6 iunie, în Piaţa Sfântul Gheorghe, fiind invitaţi toţi timişorenii ce doresc să cânte la chitară.

Amfitrioni vor fi Ilie Stepan şi Horia Crișovan.

CITEȘTE ȘI: Avertisment AccuWeather: Vom fi loviţi de furtuni severe și chiar tornade

În ceea ce priveşte „Bega Music Festival”, participarea a fost remarcabilă: 41 de piese au fost înscrise la secţiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare.

Concursul se va derula în 7 iunie, iar gala în 9 iunie, în recital fiind invitate Bella Santiago, câştigătoare „X Factor” şi Maria Hojda, participantă la „Vocea României”, care va cânta alături de „Tm Groove”.

Tot pe lista invitaţilor festivalului din acest an se regăsesc artişti precum DjProject, Costel Busuioc și Ricardo Caria.

La deschiderea festivalului, în data de 3 iunie, vor fi premiaţi câştigătorii Concursului de Artă Fotografică şi Producţie Video „Timişoara la 100 de ani – obiective turistice”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns