Fapte bune pentru comunitatea din Comloşu Mare

Fapte bune pentru comunitatea din Comloşu Mare

Fapte bune pentru comunitatea din Comloşu Mare. Asociația „Colț de Banat” a demarat  implementarea proiectului „LiterACT” ,  finanțat prin fondul FACEM – o comunitate pentru educație, dezvoltat de Fundația Comunitară Timișoara și susținut de Hamilton Central Europe.

Urmărind îmbunătățirea performanțelor școlare și prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din Comloșu Mare, proiectul se adresează elevilor  din clasele I, profesorilor , dar și părinților și familiilor.  Crearea unui cadru comunitar de acțiune prin colaborarea și valorizarea tuturor factorilor implicați în parcursul școlar al copiilor presupune un efort asumat la nivelul comunității și al școlii.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Școala Gimnazială și Primăria Comloșu Mare, Fundația Noi Orizonturi, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș și Asociația Inițiativă în Educație.

În 25 ianuarie a avut loc întâlnirea de deschidere a proiectului, la Școala Gimnazială Comloșu Mare, prilej de conectare a partenerilor. Au fost prezenți și reprezentanți ai finanțatorului – Hamilton Central Europe și ai inițiatorului – Fundația Comunitară Timișoara. Întâlnirea s-a dovedit o bună ocazie de a reitera necesitatea colaborării dintre școală și comunitate, a asigurării resurselor educaționale pentru copii, profesori și familie cât mai personalizat și a abordării realităților specifice procesului educațional printr-un efort comun.

Pe parcursul acestui an, se vor  desfășura module de activități săptămânale cu aprox. 70 de copii din clasele I, după orele de școală, centrate pe competențele de citit-scris-socotit. Totodată, 20 de profesori  pentru învățământul primar vor beneficia de  pregătire profesională pentru  dezvoltarea competențelor de literație la copii și în relația cu familia, dar se va asigura și sprijin de specialitate pentru aproximativ 30 de părinți  pentru a stimula învățarea în familie.

CITEŞTE ŞI: Medici timişoreni la specializare în chirurgie pediatrică, în Germania, printr-un proiect caritabil

„Aceste activități se completează cu cele prevăzute în proiectul „Copii. Carte. Comunitate” pentru care ne mișcăm la  Timotion 10, un eveniment sportiv și filantropic organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura.  Ne-am propus acțiuni de stimulare a interesului pentru lectură , intervenție tip școală de vară și oferirea de experiențe culturale în proximitate pentru cca. 200 de copii timișeni din rural și mic urban”, au transmis reprezentanţii Colţ de Banat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *