Facturi mai mari cu 7,5%, de luna viitoare, pentru cei care nu au încheiat un contract de piaţă liberă

Doar 1,3 milioane de consumatori casnici au încheiat un contract de piaţă liberă de la începutul anului şi până acum. Ceilalţi riscă să plătească de săptămâna viitoare facturi mai mari chiar şi cu 7,5%. Fiecare aparat electric pus în funcţiune costă.

Ioan Purica, expert în energie: „Este clar ca furnizorul încearcă sa treacă spre clienți riscurile”.

Spre exemplu, pentru un aparat de aer conditionat care merge zilnic 10 ore plătim 32 lei. Aragazul şi frigiderul consumă energie electrică de vreo 50 de lei fiecare. Ca să nu mai vorbim despre electrocasnicele mici. Cumulat, înseamnă un cost lunar de 161 lei. Cu vreo 12 lei mai mult faţă de luna anterioară. Într-un an de zile, vorbim de costuri de aproape 150 de lei în plus.

Lucia Purcaru, cofondator comparator preţuri: „Problema nu e ca plătim mai mult, dar plătim degeaba. Banii ăștia nu se duc pentru anumite servicii, ci din cauza că nu vrem să schimbăm”

De aceea, e important să semnăm un contract cât mai rapid. Putem compara ofertele de pe piaţa concurenţială pe site-urile specializate. Doar să fim atenţi ca pretul să fie fix!

Ioan Purica, expert în energie: „Trebuie citite cu atenție textele scrise cu litere mici în josul paginii. Întotdeauna vorbim de o serie de condiții și clauze care trebuie avute în vedere. De la 1 iulie se scumpesc şi gazele. Experţii estimează o majorare de 20 la sută, pe care o vom resimţi abia la iarnă”, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns