Fabricile de altădată ale Timișoarei

fabrici Timisoara

Mai mult de 40 la sută din suprafața ocupată în intravilanul Timișoarei, până în 1990, de hale de producție, depozite și instalații industriale au fost integral dezafectate până la jumătatea acestei luni – cel mai recent exemplu fiind al secțiilor de producție ale fostei întreprinderi ”Banatul”.

Unele dintre terenurile astfel eliberate au primit deja alte destinații, în special din sfera serviciilor, iar economiștii ne asigură că indicii de productivitate ai noilor activități sunt de trei până la zece ori mai mari decât cei anteriori.

Vești PROASTE pentru românii cu CENTRALE de apartament

Alte terenuri au rămas deocamdată virane, oferind, pe lângă un aspect urbanistic nu foarte elegant, și un semnal către noul val de investitori potențiali – care a început să se miște în Europa de Est – că Timișoara dispune de importante resurse de spațiu pentru viitoare ctitorii economice.

În pofida acestor câștiguri, o parte a generației în vârstă privește însă cu nostalgie spre trecutul industrial timișorean, în fabricile căruia mulți dintre seniorii metropolei de astăzi și-au desfășurat cel puțin jumătate din viața activă.

ATENŢIE la SMS-urile către numere scurte cu suprataxă!

O dezbatere publică pe această temă, având la bază conferința ”Industrializarea comunistă în Banat (1945-1965)”, va fi susținută sâmbătă, de la ora 11, la Casa de Cultură a Studenților, de către prof. dr. Eugen Mioc, în cadrul sesiunii științifice curente organizate de Asociația Istoricilor Bănățeni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *