Vești PROASTE pentru românii cu CENTRALE de apartament

centrala 1

Deținătorilor de surse de încălzire pe gaze naturale „poluante, nesigure și neeficiente” ar trebui să li se impună plata unei taxe de poluare, potrivit raportului sesiunii de lucru „Eficiență energetică, energie termică și cogenerare” din cadrul procesului de elaborare a Strategiei energetice naționale 2016 – 2030, cu perspectiva anului 2050, raport pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei, potrivit profit.ro.

Astfel, în documentul citat se propune „introducerea în legislație a unor prevederi privind plata unei taxe de poluare pentru deținătorii de surse de încălzire poluante, nesigure și neeficiente, conform principiului „poluatorul plătește”, taxă ce poate fi aplicată pe volumul de gaz natural furnizat”, adăugându-se că „astfel de taxe trebuie să urmărească evitarea discriminării consumatorilor”.

„Raportul nu reprezintă, în acest stadiu, angajamentul strategic al Ministerului Energiei”, se precizează în document. Acesta a fost elaborat pe baza minutei unei dezbateri organizate de Ministerul Energiei pe 24 martie cu experți din sectorul energetic, administrația publică centrală, mediul academic, companii, asociații profesionale și autorități de reglementare.

Sursa: stiripesurse.ro

Foto: casepractice.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vești PROASTE pentru românii cu CENTRALE de apartament

  1. Inca o tentativa a sustinatorilor CET-urilor de incalzire centralizata, aceste mortaciuni tinute in viata doar prin subventii grase din banii TUTUROR contribuabililor (nu doar a celor racordati la ele!!!). Orice statistica decenta arata superioritatea neta a eficientei si sigurantei centralelor moderne de apartament, utilizatorii lor platind mai putin de jumatate decat cei racordati la CET si asta in conditiile in care NU beneficiaza de nicio subventie!

Lasă un răspuns